Kiusaako epäpuhdas iho? Näillä tuotteilla kukistat näppylät!

Ihon epäpuhtaudet ja akne kiusaavat niin teini-ikäisiä kuin aikuisiakin. Nuorilla syynä on ihon rasvoittuminen, aikuisilla taas syyt ovat yleensä hormonaalisia ja ihokin voi olla kuiva. Epäpuhtaalle iholle on tärkeää valita oikeanlaiset ihonhoitotuotteet oman ihotyypin mukaan. Liian kuivattavia tuotteita on vältettävä, jotta ihon luontainen talineritys ei lähde lisääntymään ja tukkimaan ihohuokosia entisestään. Lievän aknen hoitoon saattaa riittää pelkkä oikeanlainen ihonhoito, tulehtunut tai laaja-alainen akne taas kuuluu aina ihotautilääkärin vastaanotolle. Ihotautilääkärin määräämien aknelääkitysten kanssa on vielä muistettavat omat niksinsä.


Näin löydät sopivat ihonhoitotuotteet epäpuhtaalle iholle:

Rasvoittuva, epäpuhdas iho

Rasvoittuvalle epäpuhtaalle iholle suositellaan käytettäväksi rasvoittumista ja talineritystä hillitseviä tuotteita. Puhdistus ja ihon riittävä kosteutus on tärkeää. Saman tuotesarjan tuotteet tukevat toistensa vaikutusta ja lopputulos on tehokkaampi.Aikusiän akne

Älä käytä liian kuivattavia tuotteita! Esimerkiksi voimakkaita salisyylihappoa sisältäviä tuotteita kannattaa välttää. On suositeltavaa käyttää laadukkaita ja hellävaraisia, omalle ihotyypille sopivia puhdistustuotteita, sekä epäpuhtauksia vähentävää kosteuttavaa hoitovoidetta. Aikuisiän aknesta blogiteksti täällä.

Yksittäiset epäpuhtaudet ja mustapäät

Satunnaiset finnit talttuvat yleensä melko helposti paikallishoitovalmisteilla. Mustapäitä voi hoitaa myös kosmetologin suorittamalla ihonpuhdistuksella tai vaikeammissa tapauksissa ihotautilääkärin määrämillä lääkevoiteilla. Älä puristele epäpuhtauksia itse tulehdusriskin vuoksi.

Ihotautilääkärin määräämä aknelääkitys

Ihotautilääkärin määräämät paikallishoitovalmisteet ja sisäiset lääkekuurit kuivattavat ihoa voimakkaasti ja iho alkaa helposti hilseillä huomattavasti. Jotta aknen lääkehoito onnistuisi mahdollisimman hyvin, näiden lääkitysten kanssa on käytettävä erityisiä ihon normaalia kosteustasapainoa ja suojakerrosta ylläpitäviä ihonhoitotuotteita.Muista vielä nämä farmaseutin vinkit!

  • Ihotautilääkärin määräämät lääkevoiteet aknen hoitoon saattavat aluksi ärsyttää ihoa ja aiheuttaa voimakasta punoitusta ja kirvelyä. Totuta iho vähitellen lääkehoitoon käyttämällä voidetta aluksi korkeintaan joka toinen ilta noin viikon ajan. Kun iho on tottunut lääkkeeseen, voidaan käyttö lisätä päivittäiseksi.
  • Valitse oikeanlainen meikki. Monet silikoniyhdisteet saattavat tukkia ihohuokosia ja pahentaa epäpuhtauksia. Vichyn Dermablend meikkipohjatuotteet ovat runsaspigmenttisia, ja niillä saa aknen ja aknearvet tarvittaessa peitettyä. Tuotteet eivät tuki ihohuokosia.
  • Huolehdi hygieniasta. Nukutko aina samalla kyljellä tai puhut puhelimeen samalla korvalla? Toispuoleinen näppyläkertymä poskien alueella voi olla seurausta huonosta hygieniasta - vaihda tyynyliina riittävän usein ja puhdista puhelimen näyttö päivittäin.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti