5 kysymystä ihon kemiallisesta kuorinnasta - kosmetologi vastaa

Ihon kemialliset kuorinnat ovat kysytty ja tehokas hoitomuoto iho-ongelmien taltuttamiseen ja ihon ulkonäön parantamiseen. Ihosairaalan kosmetologi Katja Khalifi vastaa yleisimpiin happokuorintaa koskeviin kysymyksiin ja kertoo tarkemmin, mitä kosmetologin suorittamat ihon kemialliset kuorinnat ovat ja kenelle niitä suositellaan. 

Mikä ihon kemiallinen kuorinta on?

Dermatologinen kuorinta on kosmetologin suorittama hoito, jossa ihon eloton ja huonokuntoinen pintakerros poistetaan nopeuttamalla kuolleiden ihosolujen poistumista ja ihosolujen luonnollista uusiutumista iholle levitettävillä hapoilla. “Kuolleen ihosolukon alta saadaan esille uusi, kirkkaampi ja tasaisempi ihon pinta, kertoo Ihosairaalan kosmetologi Katja Khalifi. 

Minkälaisilla tuotteilla kemiallinen kuorinta tehdään?

Ihosairaalassa kuorintoina käytetään espanjalaisen ihotautilääkärin Gabriel Serranon kehittämiä Mediderman happokuorintoja. Tuotteet ovat laadukkaita, tehokkaita ja hypoallergisia.  

Pinnallisemmissa geelikuorinnoissa happoina käytetään erilaisia kirkastavia hedelmähappoja eli AHA-happoja ja BHA- happoja (kuten salisyylihappo). Retinolikuorinnoissa hapot ovat retinolihappojen johdoksia ja voimakkaimmissa,  yhdistelmähoidoissa käytetään alkoholipohjaisia happoja. Tarkempaa tietoa happokuorintahoidoista löytyy kosmetologin palvelukuvauksesta

Mitä hyötyä happokuorinnoista on iholle?

"Happokuorinnalla voidaan kirkastaa, elvyttää ja virkistää ihoa sekä korjata ikääntymisen merkkejä," kertoo Katja. "Myös erilaisiin iho-ongelmiin, kuten epäpuhtaaseen ihoon, aknen jättämiin pinnallisiin arpiin, couperosaan ja rosaceaan sekä ihon pigmenttiläiskiin ja värimuutoksiin voidaan saada apua happokuorinnoilla", Katja luettelee. 

Katja kertoo pitävänsä Mediderman kuorinnoista, koska laadukkailla tuotteilla sasdaan hyviä ja näkyviä tuloksia nopeasti. Erityisen hyviä kokemuksia Katjalla on sarjahoitona tehtävistä nuorentavista retinolihoidoista. “Myös tulehtunutta ihoa ja ruusufinniä hoitavalla Azelac Peel-geelikuorinnalla olen saanut kauniita tuloksia asiakkaideni iholle”, sanoo Katja.

Sopiiko ihon happokuorinta kaikille?

Mediderman kuorinnat ovat hyvin siedettyjä ja herkälle iholle sopiva ihoa kirkastava Argipeel-geelikuorinta sopii lähes kaikille.“ Katja kertoo. "Kaikkia kuorintoja ei kuitenkaan voida tehdä kaikille, vaan sopiva kuorinta valitaan aina tapauskohtaisesti. Esimerkiksi raskaus, kuume, huuliherpes ja ihoa uudistavat lääkekuurit asettavat rajoituksia kuorinnoille. Vaurioituneella ja rikkinäiselle iholle ei koskaan tehdä kemiallista kuorintaa", painottaa Katja. 

Ajatukset happokuorinnasta kannattaa myös hetkellisesti haudata ennen ulkomaanmatkoja; Katja muistuttaa, että kuorinnan jälkeen iho täytyy suojata huolellisesti auringolta parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi. 

Onko ihon happokuorinta varmasti turvallista?

Ihosairaalan kosmetologille happokuorintaan uskaltaa hakeutua turvallisin mielin. Katjalla on 20 vuoden kokemus ihonhoidosta ja hän työskentelee tiiviissä yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa. “Laadukkaita tuotteita käytettäessä ja kokeneen ammattilaisen suorittamana kuorinnat ovat täysin turvallisia, eivätkä ne aiheuta kipua.” kertoo Katja. "Valitse aina kokenut kosmetologi, joka käyttää aikaa tutustuakseen juuri sinun ihoosi ja toiveisiisi.", neuvoo Katja. 

Katja suosittelee kokeilemaan happokuorintoja rohkeasti. “Olen itsekin yllättynyt kuinka hyviä tuloksia Mediderman kuorinnoilla olen asiakkailleni saanut”, Katja päättää.

Varaa aika ihon happokuorintaan. Hinnat alkaen 99 €

Ajanvaraus https://vello.fi/ihosairaala tai puhelimitse 010 419 2020. Tutustu myös muihin kosmetologin palveluihin ja kuorintoihin. Vastaanotto Ihosairaalan tiloissa osoitteessa Salomonkatu 1, 2 krs, 00100 Helsinki. 

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti