Tuskastuttaako aurinkosuojavoidevalikoiman runsaus? Näillä vinkeillä löydät sopivan vaihtoehdon!

Aurinkorasvaviidakossa luoviminen saattaa toisinaan tuntua mahdottomalta tehtävältä. Purkkia ja purnukkaa kun löytyy jos jonkinmoista; on voidetta, suihketta, öljyä ja puikkoa sekä tietysti erilaisina versioina aikuisille ja lapsille. Voidepakkaukset ovat täynnä numeroita ja merkintöjä, joista aurinkorasvojen saloihin vihkiytymätön ei kovin helposti ota selvää. Sopivan aurinkovoiteen löytäminen ei loppupeleissä ole mikään mahdoton tehtävä, vaan se onnistuu melko näppärästi, kunhan muistaa kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan. 

Tärkeintä on valita voide jossa on riittävän tehokas aurinkosuojakerroin. Lisäksi voiteen tulee olla näppärä ja miellyttävä käyttää, muuten aurinkorasvan käyttö jää helposti retuperälle eikä tavoiteltavaa suojatehoa saavuteta. Keskity siis seuraaviin seikkoihin aurinkosuojavoidetta valitessasi: 

Avénen Sun Care Oil imeytyy ihoon nopeasti eikä jätä rasvaista pintaa.

1. Valitse sopiva suojakerroin

Aurinkorasvojen suojakertoimet vaihtelevat SPF10 ja SPF50+ välillä. Sopiva suojakerroin valitaan ihon valotyypin ja UV-säteilyn määrän perusteella; sitä suurempi suojakerroin tarvitaan, mitä vaaleampi altistuva iho on ja mitä korkeampi UV-indeksi oleskelualueella on. Valitse aina aurinkovoide, jonka pakkauksesta löytyy ympyröity UVA-merkintä; näin varmistut, että voiteessasi on tehokas suoja myös auringon UVA-säteilyä vastaan.

Tavoiteltavan suojatehon saavuttaminen edellyttää aina aurinkorasvan ohjeenmukaista käyttöä; voidetta on levitettävä riittävästi (vähintään 1 ruokalusikallinen vartalolle ja 1 teelusikallinen kasvoille) ja lisättävä tarpeeksi usein. Käytännössä näin tapahtuu harvoin ja voiteen antama suoja jää heikommaksi. Siksi kannattaa aina valita vähintään korkea suojakerroin SPF30.

"Merellä ja laskettelurinteessä käytetään aina korkeinta mahdollista suojakerrointa SPF50+, sillä vesi ja lumi heijastavat auringonsäteet moninkertaisina iholle."

2. Rajaa vaihtoehdot suojattavan ihoalueen mukaan  

Aurinkorasvan valintaa helpottaa kummasti, kun rajaa voidevaihtoehdot suojattavan ihoalueen mukaisesti; vartalolle, kasvoille ja lasten iholle valitaan oma voiteensa. Esimerkiksi kasvoille tarkoitettujen voiteiden koostumus on valittu juuri kasvojen ihoa ajatellen ja ne ovat miellyttävämpi käyttää. Aikuinen voi huoletta käyttää lasten aurinkosuojavoidetta, mutta lapsille olisi paras käyttää aina lasten herkän ihon tarpeita varten kehitettyä lasten aurinkosuojavoidetta.

 

3. Huomioi aurinkovoiteen ominaisuudet

Aurinkorasvat joutuvat toisinaan todelliseen testiin esimerkiksi pitkien rantapäivien tai pitkän urheilusuorituksen aikana. Voiteen vedenkestävyyteen ja hikoilunkestävyyteen kannattaa kiinnittää huomiota. Urheilijan kannattaa valita erittäin vedenkestävä ja silmänympärysiholle soveltuva aurinkosuojavoide, joka ei pääse valumaan ja ärsyttämään silmiä urheilun aikana hikoillessa. Pienille vesipedoille varmin valinta on erittäin vedenkestävä lasten aurinkorasva.

Oma ihotyyppi kannattaa huomioida erityisesti kasvojen aurinkosuojavoidetta valittaessa. Rasvoittuvalle iholle paras vaihtoehto on erittäin kevyt, lähes rasvaton voide, joka jättää iholle mattapinnan. Kuivemmalle iholle taas soveltuu mainiosti voidemaisempi vaihtoehto.

4. Osta tuote, jota on miellyttävä ja helppo käyttää

Aurinkosuojavoiteen helppokäyttöisyys on erityisen tärkeää. Voidetta ei yksinkertaisesti tule laitettua tarpeeksi ja riittävän usein, jos sen käyttö on hankalaa ja epämiellyttävää. Voiteen tulee olla helposti ihoon imeytyvä ja kätevä kuljettaa mukana pitkin päivää myös reissun päällä. Jos perinteiset voiteet tuntuvat epämiellyttäviltä, oma suosikkia kannattaa etsiä aurinkosuojasprayn, kuivaöljyjen ja ultrakevyiden voiteiden joukosta.

Lue myös mitkä ovat meidän suosituimmat aurinkorasvamme ja tutustu tarkemmin aurinkorasvapurkkien tärkeisiin merkintöihin.Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti