Couperosaiho

Punoitusta ja kuumotusta poskipäillä, nenällä ja nenänpielissä?

Couperosaiholla kasvoissa esiintyy laajentuneita pintaverisuonia ja punoitusta. Couperosaiho reagoi herkästi erilaisiin tekijöihin, lehahtelee ja ihoa kuumottaa helposti. Hoitamattomana couperosa voi edetä rosaceaksi, joka on yleensä keski-iässä alkava ihosairaus. Rosaceaiholla laajentuneiden verisuonien, pysyvän punoituksen ja kuumotuksen lisäksi iholla esiintyy ajoittain myös tulehduksellisia märkäpäitä.

Couperosa on yleinen vaiva suomalaisella ohuella iholla, ja se vaivaa usein jo nuorena. Ihon hoitoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota heti, kun huomaa ihon oireilevan. Taipumus couperosaan ja rosaceaan on usein perinnöllinen ja pysyvä. Sen vuoksi paitsi elämäntavoilla, myös säännöllisellä ja oikeanlaisella ihonhoidolla sekä oikeilla ihonhoitotuotteilla on suuri merkitys. Couperosaihon hoito on kokonaisvaltaista ja vaatii pitkäjänteisyyttä. Hoitamalla ajoittain oireilevaa couperosaihoa säännöllisesti ja oikein, voi estää oireiden pysyväksi jäämisen ja rosacean puhkeamisen.

Merkittäviä couperosaa pahentavia tekijöitä ovat lämpötilojen vaihtelu ja ääriolosuhteet sekä UV -säteily. Myös alkoholi, kahvi ja kuumat juomat sekä mausteiset ruoat usein pahentavat oireita. Lisäksi joillakin lääkkeillä ja stressillä on vaikutusta couperosaan. Oireita pahentavia tekijöitä kannattaa välttää mahdollisuuksien mukaan. 

Couperosaiho on erityisen herkkä, joten ihonhoidossa kiinnitetään huomiota tuotteiden hellävaraisuuteen ja suositaan mieluiten alkoholittomia ja hajusteettomia tuoteita. Erityisen hyviä ovat nimenomaan couperosaiholle ja herkälle iholle kohdennetut tuotteet, joiden tarkoituksena on paitsi rauhoittaa, suojata ja kosteuttaa ihoa, myös vahvistaa pieniä hiusverisuonia. Couperosaiholle suunniteltujen tuotteiden raaka-aineet on valittu juuri couperosaihon tarpeita ajatellen. 

 

VINKKEJÄ COUPEROSAIHON HOITOON

 1. Hellävaraiset ihonhoitorutiinit ja couperosaiholle/herkälle iholle kehitetyt tuotteet
 • Vesipesu usein ärsyttää herkkää ja kuivaa ihoa, joten varsinkin kuivaihoisen couperosasta kärsivän kannattaa kokeilla puhdistustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.
 • Puhdistuksen viimeistely kannattaa tehdä alkoholittomalla kasvo- tai puhdistusvedellä ja puhdistuksen jälkeen iholle on hyvä suihkutella rauhoittavaa terveyslähdevettä.
 • Älä kuori couperosaihoa liian usein ja vältä mekaanisia ihoa voimakkaasti hankaavia kuorintoja. Yleensä couperosaiholle riittää kuorinta pari kertaa kuukaudessa herkän ihon hellävaraisella kuorinnalla. 
 • Rauhoittavat ja kosteuttavat naamiot ovat hyvä lisä ihonhoitoon, erityisesti saunan ja liikuntasuoritusten jälkeen, kun iholla esiintyy voimakasta punoitusta.
 • Couperosaiholle kohdennetuissa päivävoiteissa on usein kevyt vihreä sävy, joka neutralisoi ihon punaisuutta sekä pieni suojakerroin.
 • Päivä- ja yövoiteiden alle on hyvä käyttää tehohoitona couperosaiholle kehitettyä seerumia.
 • Jos käyttää meikkiä, päivävoiteen levittämisen jälkeen ennen meikkivoidetta, voi halutessaan vielä levittää vihreää peiteväriä neutralisoimaan ihon punaisuutta.
 1. Ihon suojaaminen
 • Talvella pakkaselta ja viimalta on hyvä suojautua suojaavalla voiteella sekä huivilla.
 • Myös ennen saunomista iholle on hyvä levittää suojaava voide ja saunan jälkeen herkän ihon punoitusta rauhoittava kosteuttava naamio.
 • Avène Cold Cream on erinomainen voide suojaamaan couperosa-ihoa saunan kuumuudelta tai pakkasvoiteena suojaamaan ihoa kylmyydeltä. Levitä voide vähintään 20 minuuttia ennen saunomista tai ulkoilua, jotta se ehtii imeytyä hyvin ihoon.
 • Kesällä auringossa oleskellessa on suositeltavaa käyttää mahdollisimman korkean suojakertoimen aurinkosuojatuotetta, sillä ohut couperosaiho on erityisen herkkä auringon aiheutamille vaurioille.
 • Hyvällä meikkituotteella saa paitsi peitettyä ihon punaisuutta, se myös suojaa couperosaihoa ulkoisilta tekijöiltä. Meikkaamista ei siis tarvitse välttää! 

 

Avène Redness-Relief

Avènen Redness-Relief tuotelinja on kehitetty couperosaihon hoitoon. Päivävoiteissa on mieto hajuste, muut tuotteet ovat hajusteettomia. 

1. Redness-Relief Refreshing Cleansing Lotion puhdistukseen.

2. Redness-Relief Soothing Maks naamioksi. 

3. Redness-Relief Moisturizing Protecting Emulion päivävoiteeksi normaalille ja sekaiholle.

4. Redness-Relief Moisturizing Protecting Cream päivävoiteeksi kuivalle iholle. 

5. Fort Relief Concentrate For Chronic Redness paikallishoitovoide voimakkaasti punoittaville alueille. 

 

La Roche-Posay Rosaliac

 Myös La Roche-Posay on kehittänyt Rosaliac -tuotelinjan couperosaiholle.

1. La Roche-Posay Rosaliac Micellar Puhdistusgeeli puhdistukseen.

2. La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense Seerumi tehohoidoksi.

3. La Roche-Posay Rosaliac UV Light päivävoiteeksi normaalille ja sekaiholle. 

4. La Roche-Posay Rosaliac UV Rich päivävoiteeksi kuivalle iholle

5. La Roce-Posay Rosaliac CC Cream hoitovoiteeksi ja punoitusta peittämään. 

 

Couperosaiholle soveltuviin tuotteisiin voit tutustua tästä.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti