Suojaa ihoasi auringolta!

Poikkeuksellisen lämmin ja aurinkoinen toukokuu sai hymyn huulille ja mielen virkeäksi pitkän ja pimeän talven jälkeen. Auringolla on meihin monia positiivisia vaikutuksia ja sen lämpö tuntuu ihanalta iholla. Aurinkoinen ja lämmin päivä houkuttelee ulos nautiskelemaan kesästä ja viettämään mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Ja koska meillä Suomessa hellepäivät eivät ole täysin itsestäänselvyys, totta kai haluamme ottaa niistä kaiken irti! Ihania kesäretkiä, rantakallioita ja merta, puistopiknikkejä ystävien ja perheen kanssa tai jäätelöä rannalla. Uimista, ulkoilua ja luonnosta nauttimista. Kesä on ihanaa aikaa!

Kesähuumassa saattaa unohtua, että auringon säteillä on myös haitallisia vaikutuksia. Ihon altistuminen auringon UV -säteilylle ja sen aiheuttama ihon palaminen ovat merkittävimpiä ulkoisia ihosyövän riskitekijöitä. Tämän lisäksi auringon UV -säteily vanhentaa ja kuivattaa ihoa. Kiinnittämällä huomiota aurinkokäyttäytymiseen, suojaamalla sekä hoitamalla ihoa oikein, voi kuitenkin ennaltaehkäistä ihovaurioita sekä pitää ihon kauniina ja hyvinvoivana.


UV -säteily on näkymätöntä sähkömagneettista säteilyä. Maan pinnalle pääsevät UVA- ja UVB -säteet läpäisevät ihon eri tavoin ja yksinkertaistettuna voidaan todeta, että syvemmälle ihoon kulkeutuva pitkäaaltoinen UVA -säteily vanhentaa ihoa ja heikentää ihon immuunivastetta, kun puolestaan lyhyemmistä aallonpituuksista koostuva ihon ylimpiin kerroksiin jäävä UVB -säteily polttaa. Molemmat sekä UVA – että UVB -säteet kykenevät vaurioittamaan solujen DNA:ta, siksi on tärkeä suojautua molemmilta. 

UV -indeksiä seuraamalla saa helposti käsityksen säteilyn voimakkuudesta. Ihon suojaustarve alkaa UV -indeksin saavuttaessa arvon 3. Suomessa UV -indeksi on keskikesällä korkeimmillaan noin 6, ja ulkomailla helposti jopa kaksinkertainen. UV -säteily läpäisee myös pilvet, ja ainoastaan paksu pilvikerros vaimentaa säteilyä. Pilviselläkin säällä voi siis palaa! UV -indeksiä voi seurata Ilmatieteenlaitoksen nettisivuilta.

Aurinkosuojatuotteet ovat kätevä lisäapu auringon haitalliselta säteilyltä suojautumiseen. Kuumaa keskipäivän aurinkoa on kuitenkin hyvä välttää, eikä auringossa kannata oleskella liian pitkään edes silloin, kun käyttää aurinkosuojatuotetta. Aurinkosuojavoiteen tarkoitus on pienentää ihon palamisen riskiä, mutta hyödyn saamiseksi tuotteita on käytettävä oikein. Mikään aurinkosuojatuote ei anna täydellistä suojaa, joten älä unohda vaatetusta ja varjoa! 

  1. Käytä laadukkaita tutkittuja aurinkosuojatuotteita, jotka suojaavat sekä UVA- että UVB -säteilyltä.
  2. Valitse ihotyypillesi sopiva ja itseäsi miellyttävä tuote, jotta tuotetta on miellytävä käyttää. 
  3. Levitä aurinkosuojatuote iholle 15-30 minuuttia ennen auringon säteilylle altistumista.
  4. Levitä voidetta riittävästi. Kasvoille sopiva määrä on noin teelusikallinen, vartalolle pari ruokalusikallista.
  5. Muista levittää aurinkosuojatuotetta myös kaulalle, korville ja huulille sekä kämmenselille.
  6. Lisää tuotetta usein ja runsaasti, varsinkin hikoilun ja uimisen jälkeen.
  7. Lopuksi puhdista ja kosteuta ihoa auringossa oleskelun jälkeen. 

Toivotaan, että ihanat kesäsäät jatkuvat vielä pitkään. Ja muistetaan nauttia auringosta turvallisesti! 

Nesissä myytäviin aurinkotuotteisiin voi tutustua tästä.

Yksi kommentti

Ihan parhaita nämä La Roche-Posay
aurinkotuotteet. Lähes tuoksuttomia ja erittäin hyvin suojaa. Itsellä helposti palava iho, niin tästä sarjasta 50 suojakerroin spray toimii ja ei tuki ihohuokosia. Suosittelen!

Tarja 4. heinäkuuta 2018

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti