Ihonhoitoa pienemmällä budjetilla - mihin kannattaa panostaa?

Häämöttääkö rasvapurkin pohja ja palkkapäivä olisi tiedossa vasta parin viikon päässä? Viikonloppukin olisi tuloillaan ja kaikenlaista muutakin rahanmenoa olisi. Ei millään huvittaisi raahautua sinne rasvapurkkiostoksille. Joku ehkä sitten päätyy kaapimaan sieltä vartalovoidepurkista rasvaa kasvoille yöksi tai kenties löytää tiensä sinne puolison rasvapurkkivarastolle. Vääränlaisia, omalle iholle sopimattomia tuotteita ei kuitenkaan pidemmän päälle kannata käyttää, sillä ihon kunto saattaa vain huonontua niistä. 

Ihonhoitoa pikkurahalla - onko se mahdollista?

Ihonhoitotuotteita löytyy jos jonkinmoista ja aina tulee kaikenlaista uutta, jota olisi mielenkiintoista testata. Rahaa niihin saa aivan varmasti halutessaan kulumaan vaikka loputtomasti. Aina siihen ei kuitenkaan ole mahdollisuutta saatikka halua. Ihonhoito voi olla laadukasta, vaikka siihen ei tolkuttomia summia tuhlaisikaan. Pienemmälläkin budjetilla pärjää, kunhan tekee viisaita valintoja ja tietää mitä oma iho kaipaa. 

“Suosi dermoskometiikkaa. Dermokosmeettiset ihonhoitotuotteet ovat kehitetty erityisesti herkälle iholle yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa. Raaka-aineet on valittu tarkasti ja ihoärsytyksen mahdollisuus on minimoitu.

Miten voin säästää ihonhoidossa?

Jos tunnistit itsesi alussa kuvatun kaltaiseksi rasvapurkkivarkaaksi, unohda se ensimmäisenä. Paremman puutteessa kertakokeiluna tästä ei yleensä ole haittaa, mutta pidemmän päälle vääränlaiset tuotteet voivat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Älä myöskään päätä säästämismielessä lopettaa ihonhoitoa kokonaan - sopimattomien tuotteiden käyttö tai kokonaan hoitamatta jättäminen voivat saada ihon nopeastikin huonoon kuntoon, ja se jos mikä raastaa sekä budjettia että hermoja.

Ihonhoidossa tärkeintä on panostaa juuri omalle iholle sopiviin tuotteisiin. Helpoimmalla pääsee, kun käyttää muutamia laadukkaita tuotteita sekä pitää päivittäiset ihonhoidon perusasiat kunnossa. Näin iho pysyy terveenä ja hyvässä kunnossa - ja rahaa säästyy, sillä ihon hoitamiseen tarvita niin montaa erilaista tuotetta. 

“Älä tingi näistä: Ihon päivittäinen puhdistus ja kosteutus, sekä laadukas aurinkosuoja korkeilla UVA- ja UVB-filttereillä.”

Kiinnitä huomiota näihin:

  • Keksity ihon perushoitoon ja ongelmien ennaltaehkäisyyn. Ihonhoidossa kannattaa panostaa erityisesti oman ihotyypin mukaiseen päivittäiseen puhdistukseen ja kosteutukseen sekä laadukkaaseen aurinkosuojaukseen. Aurinkosuoja tehokkaalla UVA-filtterillä on paras anti-age voide ja ehkäisee monilta ihomurheilta!
  • Vältä hutiostokset. Ota selvää, millaisia tuotteita juuri sinun ihosi kaipaa ja millaiset tuotteet sopivat juuri sinun ihollesi. Mieti tarkkaan mitä tarvitset - älä osta turhia tuotteita! 
  • Ennakoi tarpeita ja hyödynnä tarjouksia - mutta osta vain tarpeellisia, tuttuja ihollesi varmasti sopivia tuotteita varastoon.  
  • Suosi monikäyttöisiä tuotteita - aurinkosuojallisia päivävoiteita, sävytettyjä kosteusvoiteita, syväpuhdistavia 3in1 puhdistusvesiä, jotka poistavat samalla myös silmämeikin. 
  • Etsi mahdollisuuksien mukaan koko perheelle sopivia tuotteita, varsinkin harvemmin käytettävissä erikoisihonhoitotuotteissa ja kausituotteissa. Näin tuote ei ehdi vanhentua kaappiin.
  • Säästä poispestävissä tuotteissa, jotka eivät jää iholle kovin pitkäksi aikaa. Suosi edullsempia, hellävaraisia ja hajusteettomia vaihtoehtoja esimerkiksi puhdistustuotteissa, suihkuöljyssä ja shampoossa. Panosta sen sijaan hoitavampiin iholle jätettäviin tuotteisiin, kuten hoitoaineeseen, kosteutta sitovaan vartalovoiteeseen ja ravitsevaan yövoiteeseen.

“Panosta yövoiteeseen. Ravitsevampia ja hoitavampia aineita sisältävä yövoide hoitaa ihoa yö aikana. Päivällä tärkeämpää on panostaa pitkäkestoiseen kosteutukseen."

Kokeile näitä tuotteita:

- La Roche-Posay Micellar puhdistusvesi 15,00 € puhdistaa kasvoilta lian ja meikin lisäksi myös silmämeikin sekä kosteuttaa ihon kasvoveden tapaan. Erillistä puhdsitusgeeliä, kasvovettä ja silmämeikinpoistoainetta ei tarvitse hankkia! 

- A-DERMA Dermalibour-voide on monikäyttöinen: se sopii ärtyneelle iholle, ihovaurioiden hoitoon ja esimerkiksi rohtuneille huulille koko perheen käyttöön 11,75 €

- La Roche-Posay Cicaplast huulivoide 8,50 € - Huulivoide, jota ei tarvitse olla jatkuvasti lisäämässä, levitys 2 kertaa päivässä riittää!

- Vichy Mineral 89-seerumi 23,50 € - Tehohoitoa ja kosteutta hyaluronihapon ja rauhoittavan lähdeveden muodossa järkevään hintaa, isosta pullosta riittää pitkäksi ajaksi. 

- Vichy Aqualia Thermal Light tai Rich  97 % luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu kosteusvoide 14,00 € tarjoaa pitkäkestoista ihoa kosteuttavaa vaikutusta. Saatavana myös SPF 25 suojakertoimella.

-Avéne YstheAL Cream yövoide 31,50 € - Hajusteeton, herkälle iholle sopiva yövoide sisältää tehokkaasti juonteita silottavaa retinaldehydiä.

-Louis Widmer All Day SPF 50+ kosteuttava aurinkosuojavoide 26,50 € sopii sekä kasvoille että vartalolle. 100 ml tuubi sopii kätevästi myös käsimatkatavaroihin mukaan. Erillistä kosteusvoidetta ei välttämättä tarvitse lisätä alle.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti