Helppo ihonhoitorutiini: Puhdista ja kosteuta!

Tuntuuko kosmetiikkahyllyjen tuotepaljous ahdistavalta? Milloin ihonhoidosta tuli näin vaikeaa? Vaikka tuotteita löytyy joka lähtöön, on hyvä muistaa, että perusihonhoito on varsin yksinkertaista. Pitkälle pääsee kun muistaa seuraavan: puhdista ja kosteuta!

Kun perusta on kunnossa, voi vähitellen halutessaan lisätä rutiineihin ihonhoitoa tehostavia ja hemmottelevia tuotteita. Yksinkertaisesta on aina helpoin lähteä liikkeelle. Kokeilemalla vähitellen oppii, mikä omalla iholla toimii.

Puhdistus

Kuinka usein iho tulisi puhdistaa?

Jokaisen iho on yksilöllinen ja toimiva rutiini vaihtelee erilaisten ihotyyppien ja ihon tarpeiden mukaan. Jonkun iholle kerran päivässä voi toimia loistavasti, kun toisen iho kaipaa ehdottomasti pesua kaksi kertaa päivässä. Se miltä iho tuntuu ja miltä iho näyttää kertoo paljon. Kokeile mikä omalle ihollesi toimii! 

Miksi iho tulee puhdistaa?

Päivän aikana kasvojen iholle kertyy epäpuhtauksia, likaa ja saasteita, joita pelkkä vesipesu ei kykene poistamaan. Tämän vuoksi ihon puhdistus säännöllisesti omalle ihotyypille soveltuvalla puhdistustuotteella on tärkeää. Ihon hoidon laiminlyönti saattaa näkyä iholla epäpuhtauksina ja sameutena. Ihonhoitotuotteet myös imeytyvät paremmin puhdistettuun ihoon ja toimivat tehokkaammin. Erityisesti meikkituotteet tulisi ehdottomasti puhdistaa iholta päivän päätteeksi, vaikka laadukas meikki ei ihohuokosia tukkisikaan.

Aamulla iholta puhdistetaan yövoiteen rippeet sekä ihon pinnalle yön aikana nousseet tali, hiki ja muut kuona-aineet.

Miten valita sopiva puhdistustuote?

Ammattilainen kykenee auttamaan ihotyypin kartoittamisessa ja sopivan tuotteen löytämisessä. Hyvä tuote puhdistaa tehokkaasti hellävaraisuudesta tinkimättä ja ihoa kuivattamatta. Puhdistustuotteita löytyy erilaisissa muodoissa, kuten voidemaisena, maitomaisena, vaahtona, geelinä ja puhdistusvesinä. Nykyisin useimmat puhdistustuotteet ovat sen verran hellävaraisia, että selkeää jakoa voi olla vaikea tehdä. Hyvä sääntö on että iho ei saa tuntua kuivalta ja kiristävältä pesun jälkeen! Kiristävä tunne kertoo usein siitä, että tuote on iholle liian voimakas. Myös vesipesu voi ärsyttää kuivaa ja herkkää ihoa, jolloin suositellaan valitsemaan tuote joka ei vaadi huuhtelua, vaan voidaan pyyhkäistä kasvoilta esimerkiksi vanulla.

Tuotesuosituksia:

1. Erittäin kuiva ja herkkä iho

La Roche-Posay Toleriane puhdistusemulsio

2. Kuiva iho / sekaiho / normaali iho

Louis Widmer Cleansing Milk

3. Sekaiho / normaali iho

La Roche-Posay Cleansing Micellar Foaming Water puhdistusvaahto

4. Rasvoittuva ja epäpuhdas iho / sekaiho

Ducray Keracnyl Foaming Gel

5. Nopeaa puhdistusta kaipaavalle

Vichy Pureté Thermale Micellair puhdistusvesi

 

VINKKI! Halutessaan puhdistuksen voi viimeistellä kasvovedellä, joka tasapainottaa ihon pH:ta, kosteuttaa ja valmistaa ihon hoitaville tuotteille. Myös Micellarpuhdistusvesi sopii erinomaisesti puhdistuksen viimeistelyyn kasvoveden sijaan, erityisesti jos iholla on ollut paljon meikkiä. Puhdistusvesi on erinomainen puhdistustuote herkälle iholle, joka ärtyy vesipesusta, aamuputsariksi, mukaan matkalle tai treenikassiin.

Kosteutus

Miksi kosteuttaa ihoa?

Kosteusvoiteen tarkoituksena on hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Kosteusvoiteen käyttö estää ihon kuivumista ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Ihon tasapainon järkkyessä iholle saattaa ilmaantua ongelmia kuten kuivuutta tai epäpuhtauksia. Oikein valittu omalle ihotyypille kehitetty kosteusvoide auttaa ihoa pysymään kosteutettuna, hyvinvoivana ja kauniina!

Miten valita sopiva kosteusvoide?

Kuten puhdistustuotteen osalta myös kosteusvoiteen valinnassa kannattaa kääntyä ammattilaisen apuun. Tuotetta valitaessa on tärkeää  kartoittaa ihon sen hetkistä tilannetta sekä pohtia toiveita ja odotuksia tuotteen suhteen. Rasvoittuva iho kaipaa kevyitä kosteuttavia tuotteita ja kuiva iho täyteläisempiä. Sekaiholle puolestaan on tärkeää löytää tasapainoittava tuote, joka toimii sekä rasvoittuville aluille että normaaleille ja jopa kuivillekin alueille. Dermokosmetiikasta löytyy erilaisille ihotyypeille ja erilaisiin iho-ongelmiin omat tuotteensa. Kysy rohkeasti apua sopivan tuotteen etsimisessä!

Auringolta suojautuminen

Älä unohda auringolta suojautumista! Auringolta suojautumisen on hyvä kuulua jokaisen ihonhoitorutiineihin. Lue postaus auringolta suojautumisen tärkeydestä tästä.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti