Jalat kesäkuntoon sandaalikelejä varten - vielä ehdit!

Villasukkakelit ja talvisaappaat vaihtuvat hiljalleen lenkkarisäihin ja kevyempiin kenkiin. Muutaman kuukauden päästä saadaan toivottavasti nauttia myös sandaalikeleistä. Villasukkien alta saattaa näin keväisin paljastua erilaisia epämieluisia yllätyksiä; talven kuivattamia, koppuraisia ja halkeilevia kantapäitä ja jalkapohjia, paksuuntunutta ja kovettunutta ihoa, kenties syyliä. Kutisevat varpaanvälit saattavat paljastua jalkasieneksi ja kynsienkin ulkonäkö on syytä tarkistaa.

Jalat kesäkuntoon - projekti on syytä käynnistää hyvissä ajoin ennen kesäkautta, viimeistään siis nyt. Jalkojen hoito vaatii säännöllisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Usein siihen kaivataan ammattilaisen apua. Kovettumien pehmentyminen ei tapahdu yhdessä yössä, vaan se vie omana aikansa. Myös syylien ja känsien hoito vaatii tyypillisesti useamman hoitokerran. Erityisesti sinnikkyyttä vaaditaan varpaankynsien kynsisienestä eroon pääsemisessä: hoitoa on jatkettava niin kauan kunnes kokonaan uusi, terve kynsi on kasvanut tilalle. Normaalisti tämä vie aikaa noin 6-8 kuukautta. Sinnikkyys kuitenkin palkitaan; liian aikaisin lopetettu hoito voi saada sairaassa kynnessä olevan kynsisienen tarttumaan jälleen uuteen terveeseen kynteen - ja homman joutuu aloittamaan ihan kokonaan alusta.


Kuinka hoitaa jalat kesäkuntoon kotikonsteilla?


Jalat sandaalikuntoon - projektissa pääsee pitkälle ihan päivittäisellä jalkojen rasvauksella ja kotihoitotuotteilla. Sen sijaan kynsisieni, kummalliset kynsimuutokset tai sitkeä jalkasieni on syytä tarkistuttaa lääkärin vastaanotolla tehokkaan ja oikenlaisen hoidon saamiseksi. Kiusallisia syyliä voidaan hoitaa jäädytyshoidolla ja kivuliaisiin kovettumiin tai erittäin paksun, sarveistuneen ihon hoitoon apu löytyy jalkaterapeutin pakeilta. 


 • Kovettumien, paksuuntuneen ja karhean ihon pehmittäminen


 • Päivittäinen ja säännöllinen rasvaus Louis Widmerin Carbamid Forte jalkavoiteella tekee ihmeitä koppuraiselle iholle. 18 % karbamidi pehmittää kovettunutta ihoa ja kuorii sarveistunutta ihoa. Karhea iho ja kantapäät pehmenevät. Päivittäin käytettynä jalkavoide ehkäisee myös hyvin uusien kovettumien syntymistä.

  “Yksinkertainen jalkakylpy on helppo toteuttaa kotona: Sekoita lämpimään veteen tilkka Louis Widmerin kylpyöljyä ja anna jalkojen liota kylvyssä noin 15 minuuttia. Öljy pehmentää ja kosteuttaa kuivia ja karheita jalkoja.”

 • Rakkulat ja hiertymät

 • Nappasitko uudet kevätkengät tai lenkkarit kaupasta? Vie aikansa ennenkuin uudet kengät muotoutuvat jalkaan ja pidemmillä ensiulkoiluilla uusi kenkä aiheuttaa helposti rakkoja ja hiertymiä jalkoihin. Tehokas ja helppo tapa hoitaa rakkuloita ja hiertymille on Duoderm Extra Thin-hydrokolloidisidos, joka lievittää myös kipua ja painetta. Rakkulat ja haavaumat saavat parantua rauhassa sidoksen alla, eivätkä pääse tulehtumaan. Leikattavaa ja muotoiltavaa sidosta on kätevä käyttää myös hiertymien ennaltaehkäisyyn.


 • Halkeilevat kantapäät:

 • Halkeilevien kantapäiden kotihoitoon sopii vaurioitunutta ihoa korjaava Louis Widmerin Silver Repair - voide. Voiteen sisältämä antibakteerinen hopea estää ihon tulehtumista. Kivuliaan halkeaman voi myös peittää Duoderm Extra Thin-sidoksella.


  “Diabeetikon jalkaongelmat ja haavaumat on syytä hoidattaa ammattilaisen vastaanotolla. Heikentynyt ääreisverenkierto ja diabeettinen neuropatia heikentävät kipuaistimusta. Riskinä on pientenkin haavojen paha tulehtuminen aivan huomaamatta.”

  Jätä kommentti

  Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

  Osta nyt

  "Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

  Nesin farmaseutti