Kärsitkö herkästä ja ärtyvästä hiuspohjasta? Pese päänahka kuntoon!

Herkkä ja ärtyvä iho tekee kiusaa jopa joka toiselle suomalaiselle jossakin vaiheessa elämää. Ihoa kuumottaa, kutittaa ja kirvelee. Vain harvoja ja valittuja tuotteita kykenee laittamaan iholle ilman tuskankyyneliä. Vartalon ja kasvojen herkän ihon hoitoon osataan jo hyvin etsiä ratkaisuja herkistyneen ihon hajusteettomista ja säilöntäaineettomista tuotteista. Kädet ja jalatkin tulee melko usein rasvattua ja hoidettua. Hiuspohjan hoito sitä vastoin yllättävän usein pääsee unohtumaan.

Herkkä iho tarkoittaa lähes poikkeuksetta myös herkkää ja ärtyvää päänahkaa. Tutustu herkkään ihoon: “Mikä avuksi herkistyneelle iholle - Vältä näitä ainesosia!” Samoin kuin muu vartalo ja kasvot, myös hiuspohja voi kutista, punoittaa ja kihelmöidä. Hiuspohja voi olla myös arka ja jopa kipeä, pelkkä pitkien hiusten poninhännälle laitto saattaa tuntua äärettömän tuskalliselta. Tavalliset, voimakkaasti hajustetut shampoot saavat hiuspohjan oireilun suorastaan lehahtamaan. Hiusten värjäämisestä ei uskalla edes uneksia.

Tunnista oireesi!

Ärtyvään hiuspohjaan harvemmin liittyy hilseilyä tai muuta näkyvää oireilua kuin hiuspohjan punoitusta. Lue lisää hiuspohjan hilseilystä täältä. Jos hiuspohjassa on näkyviä näppylöitä, kannattaa kääntyä ihotautilääkärin puoleen. Tämänkaltainen oireilu viittaa antibioottihoitoa vaativaan karvatupen tulehdukseen, joka voi olla hyvin kivulias vaiva.

Miksi hiuspohja ärtyy?

Yksiselitteistä syytä herkän hiuspohjan oireiluun on vaikea osoittaa. Ärtyneen hiuspohjan reaktion voi laukaista esimerkiksi altistuminen ilmansaasteille tai akuutti stressi - stressihormonit kun laittavat koko kropan todelliseen koetukseen ja epätasapainoon. Myös vääränlaiseen, sopimattomien tuotteiden käyttö, allerginen reaktio tai herkistyminen shampoolle, hoitoaineelle tai hiusvärille voivat ärsyttää hiuspohjaa.

Varsinaista parantavaa hoitoa ei ole, hiuspohjan oireilun voi kuitenkin saada hallintaan käyttämällä oikeanlaisia, omalle hiuspohjalle sopivia tuotteita.

“Ducrayn Sensinol shampoo ja hiuspohjaan jätettävä rauhoittava, glyserolia sisältävä Sensinol hoitoliuos rauhoittavat tehokkaasti ärtynyttä päänahkaa. Farmaseutti suosittelee!”

Herkän hiuspohjan hoitorutiini - pese päänahka kuntoon!

  1. Tihennä hiusten pesuväliä ja pese hiukset vähintään joka toinen päivä. Hiuspohjaan kertyy päivittäin kutinaa ja ärsytystä aiheuttavaa rasvaa ja talia. Hiustenpesulla saadaan hiuspohja puhtaaksi ja ihon PH:n palautettua normaaliksi - näin rasvat ja hiivat eivät pääse lisääntymään hiuspohjassa.
  2. Pese hiukset aina miedolla, hajusteettomalla ja silikonittomalla shampoolla (Ducray Sensinol shampoo).
  3. Käytä hiuspohjaan jätettävää glyserolia sisältävä hoitoliuosta (Ducray Sensinol hoitoliuos). Glyseroli kosteuttaa hiuspohjaa ja rauhoittaa kutinaa. VINKKI! Levitä hoitoliuosta aluksi joka ilta, kunnes hiuspohja on kunnolla rauhoittunut. Ylläpitohoidossa riittää yleensä muutama kerta viikossa.
  4. Unohda hiivasienishampoot - niistä ei ole apua herkän ja ärtyvän päänahan hoidossa.
Muista myös Ducrayn Sensinol tuoteperheen herkkää ja atooppista ihoa hoitavat tuotteet Sensinol puhdistusöljy ja Sensinol rauhoittava vartalovoide!

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti