Näin vältät näppyläkierteen - Muista nämä ihonhoidossa!

Jokaisen iho on yksilöllinen ja vaatii omanlaistaan hoitoa. Ihonhoitotuotteiden ja kosmetiikan tuotekirjo onkin varsin laaja ja tuotteita löytyy joka lähtöön. Liian tuhdit tuotteet tai vääränlaiset ihonhoitotottumukset saattavat epäpuhtauksiin taipuvaisella iholla aiheuttaa ihohuokosten tukkeutumista. Tutustu tarkemmin kosmetiikan komedogeeniisiin ainesosiin lukemalla tämä

Näppyläkierre syntyy yllättävän helposti. Aluksi iholle puhkeaa muutamia näppylöitä, joita lähdetään helposti hoitamaan liian kuivattavilla tuoteyhdistelmillä. Ihon pinta kuivuu, ihon oma talineritys lisääntyy ja ihohuokoset tukkeutuvat entisestään. Epäpuhtauksia peitetään paksulla ja usein huonolaatuisella pakkelikerroksella, jota sitten hangataan ja hinkataan illalla pois iholta kaikin voimin. Ihon pinta ärtyy ja rikkoutuu; näin aknebakteereille tulee tarjolle loistava kasvualusta. Bakteereita löytyy sitten sopivasti siitä pakkelikerroksen levitykseen käytettävästä likaisesta meikkisienestä, jota ei ole tullut puhdistettua kunnolla sitten ostamisen jälkeen.

Näillä vinkeillä huolehdit ihostasi oikein ja annat ihohuokosten hengittää vapaasti

  • Valitse aina oman ihotyyppisi mukainen ihonhoitotuote ja muista aina kosteuttaa iho puhdistuksen jälkeen. Mikäli ihosi rasvoittuu helposti, käytä aina rasvoittuvalle ja akneiholle tarkoitettuja vähärasvaisia voiteita ja geelejä. Tutustu tuotteisiin.
  • Puhdista kasvot aina illalla ennen nukkumaanmenoa liasta ja meikistä hellävaraisella, saippuattomalla puhdistusaineella. Älä käytä kuorivia rakeita päivittäin!
  • Käytä ihonhoitotuotteita oikein. Poispestäviksi tarkoitetuissa puhdistustuotteissa saatetaan käyttää tuhteja rasvoja ja öljyjä irrottamaan likaa. Niitä ei ole tarkoitettu iholle jätettäviksi. Jos näin tehdään, ihohuokoset voivat tukkeutua tai iho ärtyä. Esimerkiksi nautriumlauryylisulfaattia (komedogeeninen luokitus 4) käytetään vaahtoavana ainesosana paljon ihon pesu-ja puhdistusaineissa ja se pitäisi aina huuhdella pois iholta.
  • Katkaise näppyläkierre valitsemalla oikeanlainen ja laadukas ihohuokosia tukkimaton meikki. Lue lisää ihohuokosia tukkimattomasta Vichyn Dermablend meikkipohjasta. Vinkki! Peitä ihovirheet paikallisesti kerrostamalla Vichyn Dermablend peitepuikolla ohuita, peittäviä kerroksia. Levitä päälle meikkipohja, näin et tarvitse koko kasvoille niin tuhtia pakkelikerrosta! Meikin puhdistamiseenkin riittävät hellävaraisemmat tuotteet ja iho pääse parantumaan paremmin.
  • Huolehdi ihonhoitotuotteiden ja meikkien hygieniasta ja tarkista niiden päivämäärät säännöllisesti. Väärin säilytettyyn tai liian pitkään avattuna olleeseen meikkiin saattaa päästä bakteereja, jotka siirtyvät iholle aiheuttaen tulehduksia iholle. Vinkki!: Onko ihonhoitotuotteiden päiväysmerkintä tuttu? Tästä merkistä näet kuinka monta kuukautta tuotteesi säilyy avattuna,                                              
  • Levitä meikki aina puhtailla sormilla tai meikkisiveltimellä. Puhdista meikkisiveltimet huolellisesti aina käytön jälkeen. Likaiset siveltimet saattavat olla varsinainen bakteeripesä.
  • Muista myös poistaa meikki kasvoilta ennen urheilua. Hiki ei pääse kunnolla haihtumaan iholta paksun meikin alta ja siinäpä sitten taas ollaan siinä näppyläkierteessä.

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti