Anna ihohuokosten hengittää - hanki ihollesi sopivat kosmetiikkatuotteet!

 

Otitko innoissasi uuden ihonhoitotuotteen tai meikin käyttöön ja muutaman viikon päästä naamalla komeilikin näyttävä rivi näppylöitä? Koettu on ja kyllä ärsytti. Eipä auta kuin purra hammasta, heittää purkki menemään ja ottaa opiksi virheostoksesta. Mikä meni vikaan?

Miksi ihon oikeanlainen hoito on tärkeää?

Jokaisen iho on erilainen. Iho voi olla esimerkiksi herkkä, rasvoittuva tai kuiva. Useimmiten se on sekoitus kaikkia näitä ja vielä jotain muutakin. On siis täysi mahdottomuus nimetä yhtä tuotetta joka sopisi kaikille. Iho voi reagoida liian voimakkaaseen, väärän ihotyypin tuotteeseen ihoärsytyksenä tai juurikin niillä yhtäkkiä puhkeavilla näppylöillä. Näppylöitä ja finnejä syntyy silloin, kuin ihohuokoset syystä tai toisesta tukkeutuvat. Yleinen virhe onkin juuri ihoa liian voimakkaasti kuivattavien tuotteiden yhteiskäyttö rasvoittuvan ihon hoidossa. Ihon oma luontainen talineritys lisääntyy ihon kuivuessa liikaa ja ihohuokoset tukkeutuvat entisestään.

Iho tarvitsee aina omalle ihotyypille sopivat ihonhoitotuotteet. Jotta saadaan kuivemmalle iholle rasvaisempaa voidetta ja rasvaiselle iholle kevyttä, rasvatonta geeliä, ihonhoitotuotteissa täytyy käyttää erilaisia ainesosia. Toiset tuotteissa käytettävistä rasvoista, öljyistä ja emulgaattoreista tukkivat helpommin ihohuokosia kuin toiset. 

Pääsääntöisesti voidaan ajatella, että kuivalle iholle tarkoitetut tuhdimmat öljyt tukkivat helpommin ihohuokosia kuin rasvoittuvalle iholle tarkoitetut kevyet. Kuiva iho taas sietää paremmin paksumpia rasvoja, koska ihosta puuttuu omaa rasvaa. Rasvoittuvalla iholla taas on luonnostaan omaa rasvaa ja talia niin paljon, että ihohuokoset tukkeutuvat heti. Suosi siis epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle lähes rasvattomia voiteita tai geelejä.Mikä on non-komedogeeninen ihonhoitotuote?

Yksinkertaistettuna tällä tarkoitetaan tuotetta, joka ei tuki ihohuokosia. Kaikilla tuotteessa käytetyillä ainesosilla on matala komedogeeninen luokitus. Käytännössä kaikki akneiholle tarkoitetut tuotteet ovat tällaisia kevyen koostumuksensa vuoksi. Komedogeenisessä luokituksessa käytetään asteikkoa 0-5.

Useimmiten huonot kokemukset ihohuokosia tukkivasta kosmetiikasta kuulee kerrottavan meikkipohjasta ja fysikaalisista aurinkovoiteista. Paksu, pakkelimainen kerros iholla mitä tahansa tuotetta ei anna ihon hengittää luonnollisesti. Ihosta pinnalle puskeva rasva ei pääse ulos vaan jää ihohuokosiin ja saattaa alkaa tukkia niitä. Vinkkejä oikeanlaiseen ihonhoitoon ja tuotteiden käyttöön tarkemmin täällä: Näin vältät näppyläkierteen - Muista nämä ihonhoidossa!

Vältä näitä ainesosia: (komedogeeninen luokitus 3-5)

  • Kaakaovoi (Cocoa Butter)
  • Kookosöljy (Coconut OIl)
  • Vehnänalkioöljy (Wheat Germ Oil)
  • Natriumlauryylisulfaatti (Sodium Laureth Sulfate)

Luota näihin ainesosiin:  (komedogeeninen luokitus 0-2)

  • Tyrniöljy (Buckthorn Oil)
  • Mustaherukansiemenöljy (Blackcurrant Seed Oil)
  • Argaaniöljy (Argan Oil)
  • Aloe vera (Aloe Vera)
  • Auringonkukkaöljy (Sunflower Oil)
  • Dimetikoni (Dimethicon)


Vinkki oikeanlaisten ihonhoitotuotteiden ja meikkipohjan valintaan:

Käytä aina oman ihotyyppisi mukaisia ihonpuhdistustuotteita ja kosteusvoiteita. Omalle iholle sopivat, laadukkaat ihonhoitotuotteet ja meikit eivät tuki ihohuokosia ja niitä voi huoletta käyttää. Vichyn Dermablend meikkituotteet ovat turvallinen vaihtoehto meikkipohjan tekoon myös rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Herkälle iholle sopivat Dermablendin pohjustustuotteet eivät tuki lainkaan ihohuokosia, mutta runsaan pigmentin vuoksi niillä saa silti aikaan vaikeitakin ihovirheitä tai aknea peittävän meikin. Lue Dermablendin testiarvostelu täältä.Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti