Miksi iho ikääntyy? Näin hillitset ihon ikääntymistä

“Ihan turha niitä ryppyvoiteita on ostaa, eivät ne kuitenkaan mitään auta.” Kuulostaako tutulta? On totta, että ihon ikääntyminen on luonnollista ja väistämätöntä, eikä elettyä elämää ole tarkoituskaan saada pyyhittyä pois iholta. Oikeanlaisella ihonhoidolla on kuitenkin mahdollista saada aikaan terve ja hyvinvoiva iho, oli iho sitten minkä ikäinen tahansa. Ihon turhaa, ennenaikaista vanhenemista pystytään oikeanlaisella hoidolla ja elämäntavoilla jarruttamaan ja ihon ikääntyminen voi tapahtua kauniisti.

Mitä ikääntyvässä ihossa tapahtuu?

Ihon vanheneminen tapahtuu solutasolla. Kollageenin ja elastiinin määrä vähenee ja ihosolujen uusiutuminen hidastuu. Myös melanosyyttien määrä vähenee ja niiden tuotanto muuttuu epätasaiseksi. Lisäksi ihon kyky sitoa kosteutta heikentyy. Iho siis käytännössä kuivuu, ohenee, altistuu pigmenttimuutoksille ja menettää kiinteyttään sekä rypistyy. Kuulostaa hurjalta, mutta muutokset eivät onneksi tapahdu kertarysäyksellä yhdessä yössä.

Miksi iho ikääntyy?

Kaikkien iho ikääntyää, mutta meistä jokaisen iho vanhenee erilailla ja eritahtia. Ne ihanat geenit, joille ei vaan mahda mitään, painavat päälle tässäkin asiassa. Miehillä taas iho vanhenee naisia hitaammin ihon tiheämmän kollageenirakenteen vuoksi. Ihan täysin ei omasta vastuusta voida kuitenkaan sanoutua irti, vaan syyttävä sormi osoittaa seuraavaksi elämäntapojen ja ympäristötekijöiden suuntaan. Stressi, runsas alkoholinkäyttö ja tupakointi - tässä vasta yhdistelmä, joka väistämättä näkyy iholla. Aurinko ja syvälle ihon kerroksiin tunkeutuva UVA-säteily taas vaurioittaa ihosoluja sekä vanhentaa ihoa pysyvästi.Miten ihon ikääntymistä voidaan hoitaa ja estää ihonhoitotuotteilla?

Ihoa voidaan kiinteyttää ja jo olemassa olevia ryppyjä voidaan madaltaa. Ihoa voidaan uusia ja ihon sävyä tasoittaa. Kosteustasapainoa saadaan parannettua ja kosteusköyhyydestä johtuvia ilmejuonteita vähentää.

Ihon kiinteys riippuu on kollageenilla ja elastiinilla. Parhaisiin tuloksiin päästään ihon omaa kollageeni - ja elastiinituotantoa stimuloivilla ainesosilla. Iholle levitettynä kollageeni ei pääse kovin hyvin imeytymään ihoon, joten se ei ole niin tehokasta.

Etsi näitä ainesosia ja merkintöjä anti-age tuotteista:

 • hyaluronihappo
 • retinoli
 • kasvutekijät (EGF, TGF)
 • antioksidantit (C-vitamiini, E-vitamiinit)
 • peptidit
 • kollageeni ja kollageenisynteesin stimulointi

Ihon ikääntymistä voidaan ehkäistä huolehtimalla ihon tehokkaasta kosteutuksesta ja suojaamalla ihosoluja hapettumiselta antioksidanteilla. Tehokkain anti-age voide on kuitenkin aurinkosuojavoide.

Näin suojaat ihoa ikääntymiseltä:

 • Muista aurinkosuojaus vuoden ympäri
 • Nuku riittävästi ja juo paljon vettä
 • Vältä tupakointia ja runsasta alkoholin käyttöä
 • Huolehdi ihon säännöllisestä puhdistuksesta ja kosteutuksesta
 • Vältä  turhaa stressiä ja huolehdi hyvinvoivasta mielestä
 • Käytä oman ihon iälle sopivia tuotteita, vältä liian voimakkaita ihoa uusivia tuotteita liian nuorena
 • Suosi antioksidanttisia tuotteita

Vieläkö ryppyvoiteiden tehokkuus epäilyttää? On hyvä muistaa, ettei nuorekkuus ole sama asia kuin täysin rypytön sileä iho. Hyvinvoidettu iho nuorentaa myös mieltä ja mikäs olisikaan sen tehokkaampaa anti-agingiä?

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti