Miesten ihonhoito - Näin hoidat miehen ihoa helposti ja nopeasti!

Uusi ruotsalaistutkimus herätti hämmästystä menneellä viikolla. Sen mukaan oman tutun puolison käytetyn paidan tuoksu rauhoittaa stressaantunutta naista tehokkaasti. Puhtaalla paidalla ei ollut samaa vaikutusta kuin pari päivää käytetyllä, jo hivenen tuoksahtavalla paidalla. Tästä voisi päätellä, että huonolla hygienialla saadaan rauhallinen ja hyväntuulinen puoliso. Jos siis olet mies, älä peseydy tai hoida ihoasi, loistava ihonhoitovinkki vai mitä?

Rohkenen kuitenkin epäillä väitteen paikkaansa pitävyyttä käytännössä, eikä moiseen toimintaan uskalla kannustaa. Pitkän kokemuksen perusteella kallistun sille kannalle, että miesten ihonhoidossa tärkein seikka on kuitenkin hygienia – sekä miesten että naisten mielestä. Tämän jälkeen seuraa ihon kosteutus. Ja tietenkin se, että ihonhoito on nopeaa ja kätevää.

Minkälainen miehen iho on?

Miesten ihon rakenne eroaa yllättävän paljon naisten ihosta. Siksi miesten iholle kannattaakin käyttää juuri miesten iholle tarkoitettuja tuotteita.

Miesten iho on rasvaisempi ja talirauhaset isompia. Ihohuokoset tukkeutuvat siksi helpommin ja varsinkin teini-iässä akne on yleisempää pojilla kuin tytöillä. Säännöllinen ihon puhdistus ja pesu aamuin illoin saattaa myös helposti miehillä unohtua, koska varsinaisesti mitään näkyvää poispestävää iholla ei ole. Iholle kertyy kuitenkin likaa, hikeä ja rasvaa päivän mittaa. Nämä pitäisi poistaa iholta säännöllisesti, jotta vältetään ihohuokosten tukkeutuminen ja ikävät näppylät iholla.

Miesten iho on myös paksumpi ja kollageenia on enemmän ja tiheämmin. Kollageeni vaikuttaa erityisesti ihon kiinteyteen ja vuodet kohtelevatkin miehiä hellemmin kuin naisia. Miesten ihon sanotaan näyttävän 10-15 vuotta nuoremmalta kuin vastaavan ikäisen naisen. Taas yksi asia epäreilu asia, josta naisena saa olla miehille kateellinen. Täysin suojassa ikääntymiseltä ei mieskään ole. Puutteellinen ihon aurinkosuojaus tuppaa miehillä olevan naisia yleisempää ja se jos mikä vanhentaa ihoa. Edes vähän tasoitusta meille naisille.Haasteet miesten ihonhoidossa

Miesten ihonhoito ollaan koettu usein hieman haastavaksi: se ei vain kiinnosta ja siihen ei haluta käyttää paljoa aikaan. Valitut tuotteet saattavat olla aivan vääränlaisia ja liian voimakkaita ja peseviä. Miehen iho voi olla aivan yhtä herkkä kuin naistenkin. Less is more, simppeli ihonhoitorutiini ja on kaiken a ja ö. Helppo, nopea ja riittävä ihonhoito sisältää päivittäisestä hygieniasta huolehtimisen, ihon kosteutuksen ja tarvittaessa after shave tuotteen parranajon jälkeen oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla.

Miesten “Less is more” ihonhoitotuotteet

PS. Naiset, onko kenellekään muulle käynyt niin, että se oma ihana hemmottelutuote tuntuu kummasti salaa katoavan  kylpyhuoneen hyllyltä? Tuttu juttu. Syyllinen löytyy usein yllättävän läheltä, siitä ”minähän en mitään rasvoja käytä“-miehestä. Kyllä niitä vaan käytetään, kun ne ovat helposti saatavilla. Joten jo ihan oman hemmotteluhetkesi takaamiseksi, useamman vuoden kokemuksella uskallan suositella viemään miehelle ne omat purnukat sinne kylpyhuoneen hyllylle - ne kyllä katoavat sieltä kunhan asia on tehty riittävän simppeliksi!

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti