Kumpi ensin, öljy vai kosteusvoide? Tässä järjestyksessä levität ihonhoitotuotteet!

Ihonhoitotuotteita kertyy helposti kylpyhuoneen hyllyille monenmoista pulloa ja purnukkaa. Puhdistusvaahto ja kosteusvoide vielä löytävät tiensä näppärästi iholle, mutta sitten kun soppaan heitetään silmänympärysvoidetta, kuorintavoidetta, iho-öljyä, meikkivoidetta, aurinkorasvaa ja seerumia, niin sormi menee suuhun vähemmästäkin. Sitä löytää helposti itsensä tuumailemasta että missäs järjestyksessä nämä olikaan nyt tarkoitus kasvoille laittaa.

Ohuemmasta paksumpaan ja meikki viimeisenä

Helposti voisi ajatella, että rasva kuin rasva, eipä sillä kai ole mitään väliä miten näitä tuotteita käyttelee. Tuotteiden oikeaan levitysjärjestykseen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siksi, että tuotteet saataisiin vaikuttamaan mahdollisimman tehokkaasti. Olisihan se harmi, jos kalliit tuotteet menisivät hukkaan vain siksi, etteivät ne pääse imeytymään ihoon kunnolla. 

Aloitetaan helpoimmasta. Loogisesti voidaan päätellä, että meikki on varmaankin se viimeinen asia mikä sinne naamaan laitetaan. Entäs sitten muut meikin alle laitettavat tuotteet?

Ohuemmasta paksumpaan on hyvä ohjenuora, jolla pääsee alkuun tässä asiassa: ensin iho puhdistetaan, ja sen jälkeen hoitotuotteet levitetään kevyemmästä alkaen kohti rasvaisempia voiteita. Peruskemia astuu mukaan tässä: rasvaisemmat tuotteet sisältävät öljyjä, joiden läpi vesipohjaiset tuotteet eivät pääse sitten millään imeytymään. Juoksevaa seerumia on siis ihan turha levitellä kosteusvoiteen päälle, tai kosteusvoidetta ihoöljyn päälle. 

Levitä ihonhoitotuotteet tässä järjestyksessä 

  1. Puhdistus (puhdistustuote + kasvovesi, kuorinta)
  2. Tehohoito (seerumi, hoitoampullit, silmänympärysvoide)
  3. Kosteutus (kosteusvoide, ihoöljy)
  4. Suojaus (aurinkorasva, suojaavat voiteet)
  5. Peittäminen (meikki) 

"Seerumin ja hoitovoiteen levityksen välissä on hyvä pitää pieni paussi. Näppärä hyödyntää tämän ajan hampaidenharjaustaukona tai kahvinkeittotaukona." 

Mitä iho tarvitsee päivittäin

Kaikkia tuotteita ei toki ole pakko käyttää; silloin voidaan skipata suoraan seuraavaan vaiheeseen. Omaa ihoa kannattaa kuunnella. Jos iho tuntuu kuivalta, tai kaipaa tehohoitoa vaikka ryppyjä ja juonteita vastaan, hoitoon kannattaa lisätä seerumeita, öljyjä ja naamioita. Päivittäisestä perusihonhoidosta tulisi löytyä aina hellävarainen puhdistus, kosteusvoide ja aurinkovoide. 

Moni meikkipohja sisältää valmiiksi aurinkosuojan, joten talvella ei välttämättä erikseen tarvita aurinkorasvaa. Kesällä voi olla hyvä ajatus yhdistää aurinkosuoja ja meikki kevyeen, sävytettyyn aurinkosuojavoiteeseen. Näin ilme säilyy raikkaampana ja pohja nättinä hikisinäkin päivinä. 

"Avenen B-Protect aurinkorasva sisältää hippusen taikaa: voide sulautuu iholla kauniiksi, ihonsävyiseksi voiteeksi."

19 kommenttia

BSnQMjqgFuCYOzli

qwjrMKmByLIV 14. joulukuuta 2019

kFfGsIJZiCS

plyZKWjfztEXVM 14. joulukuuta 2019

baWQEmNfrS

Uwenxctu 13. joulukuuta 2019

kyiPdzeREQxma

ZIAMkjzCd 13. joulukuuta 2019

rCpMDvmcOaAYytVj

ikqFBAvutSly 6. joulukuuta 2019

uKLgqCJMWPeyiIxY

onAYHMZDlFJ 5. joulukuuta 2019

vOAEJwmoj

pydvPejnH 5. joulukuuta 2019

LYmFXOQDaU

nmgSyEGMYlHp 5. joulukuuta 2019

AruzoLOBKpaTHs

yhxjTzbupEq 5. joulukuuta 2019

aMFfxZdPzRJUp

WZvfFImYGjUPO 4. joulukuuta 2019

SpYOFDjTEevx

IDGwMkdnaW 4. joulukuuta 2019

pzHListeRkyaTS

eBNuvhYgtUrXGROV 27. marraskuuta 2019

cijgLHSxT

RsDOfThpHgIFkNWB 26. marraskuuta 2019

QIAULeYkrpRuG

nqjCLIisZyRYz 26. marraskuuta 2019

sTkIoSgRVl

XDuTmdcLgvAU 26. marraskuuta 2019

MgUwezhxYmd

cUTdPGVY 26. marraskuuta 2019

txpNgAHCPuZ

UgOeNTVvlGsPDSW 22. marraskuuta 2019

cEIpaqgA

gjitnTGE 20. marraskuuta 2019

NylUuazPgKtMv

XmAVcdPRbeE 20. marraskuuta 2019

Jätä kommentti

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti