Näin taltutat tummat silmänaluset! Kosmetologin 4 vinkkiä!

Kurkistiko sinunkin pelistäsi tänä aamuna väsyneen näköinen, kenties hieman pandakarhua muistuttava ilmestys tummien ja turvonneiden silmänalusten kera? Lähes jokainen painii toisinaan tämän ilmestyksen kanssa ja hyvin harvoin se sattuu olemaan kovin kaivattu näky.

Nämä tummat ja turvonneet silmänaluset kielivät tunnetusti huonoista yöunista ja epäterveistä elämäntavoista. Toisilla yökukkuminen näkyy auttamatta silmien alla tummina varjoina ja onnekkaammilla taas ei lainkaan; perintötekijät vaikuttavat tähänkin asiaan. Taipumus tummiin silmänalusiin on kiusallinen, mutta harvoin haitallinen vaiva; kasvot lähinnä saavat ikäistään vanhemman tai huonovointisen ilmeen. Hyvillä ihonhoitotuotteilla ja järkevillä elämäntavoilla ongelmaa saadaan kuitenkin pidettyä paremmin kurissa.

Mistä tummat silmänaluset johtuvat? 

Silmänalusten tummuus johtuu hyvin ohuesta, vain muutaman millin paksuisesta silmänympärysihosta, jonka läpi pintaverisuonet pääsevät kuultamaan. Väsymys saa ihon sävyn muuttumaan kalpeammaksi, jolloin tummat verisuonet kuultavat entistä näkyvämmin alaluomien läpi. Tumma efektiä pahentaa entisestään silmänympärysihon turvotus, joka syntyy nesteen kertyessä alaluomen alle. 

 

Sesderman C-VIT AX silmänympärysvoide kirkastaa väsynyttä katsetta.

Silmät voivat myös väsyä esimerkiksi runsaan television tai älypuhelimen tuijottamisen seurauksena. Tällöin silmät rasittuvat huomaamattoman siristelyn seurauksena, joka saa pienet silmiä ympäröivät verisuonet laajentumaan ja näkymään tummempina.  

"Runsas auringonotto voi pahentaa ongelmaa. Valovauriot aiheuttavat hyperpigmentaatiota herkälle ja ohuelle silmänympärysihon alueelle, mikä saa silmänympärysihon näyttämään tummemmalta. Suojaa siis silmänympärysiho erityisen huolellisesti auringolta."

Tummat rinkulat silmien ympärillä yhdistetään erityisesti iän mukanaan tuomiin harmeihin; iho ohenee, kun ihon kollageenituotanto ja rasvakudoksen määrä vähentyvät ja tummat verisuonet kuultavat näkyvämmin ihosta läpi. Myös nestekierto hidastuu ja turvotusta kertyy helpommin silmäympärysiholle.

Vichy Mineral 89 eyes silmänympärysvoide vahvistaa silmänympärysihoa ja sisältää turvotusta vähentävää kofeiinia. 

Kosmetologin vinkit tummien silmänalusten kanssa kamppailuun:

Kaikille on tuttua, että tummia silmänalusia voidaan välttää huolehtimalla hyvistä yöunista ja noudattamalla terveellistä ruokavaliota. Ihosairaalan kosmetologi Katja Khalifi listaa vielä muutaman vinkit, joiden avulla elämä tummien silmänalusten kanssa helpottuu. 

  • "Käsittele herkkää silmänympärysihon aluetta aina varovasti", muistuttaa Katja. "Silmämeikinpoistoon käytetään herkälle silmänympärysalueelle soveltuvaa silmämeikinpoistoainetta. Silmänympärysvoide taas taputellaan varovasti iholle, niin että silmänympärysiholle ei tule turhaa kudoksen venytystä", Katja tähdentää. 
  • “Käytä aamuin illoin viilentävää, turvotusta vähentävää silmänympärysvoidetta, joka sisältää ohutta ihoa vahvistavia ainesosia, kuten kofeiinia ja EGF-solukasvutekijöitä." suosittelee Katja

 

Skinceuticalsin AGE Eye Complex silmänympärysvoide on Katjan valinta tummille silmänalusille: Voide estää ikääntymistä aiheuttamaa glykaatiota ja vahvistaa silmänympärysihoa. Samalla voide kirkastaa katsetta häivyttäen silmäpusseja ja tummia silmänalusia. 


 

 

 

 

  • “Panosta runsaspigmenttiseen peitevoiteeseen”, Katja vinkkaa. “Runsaspigmenttinen peitevoide on niin peittävä, että sitä riittää hyvin ohut kerros, näin silmien alle ei kerrostu ruman näköistä paksua pakkelikerrosta. Se, mitä ei voida poistaa, voidaan peittää”, muistuttaa Katja.Vichyn Dermablend peitepuikko on runsaspigmenttinen peitevoide, jolla isotkin ihovirheet taiotaan peittoon.  


  •  “Tummia silmänalusia voi parhaiten ennaltaehkäistä suojaamalla herkkä silmänympärysiho auringolta. Käytä aurinkolaseja ja silmänympärysiholle soveltuvaa aurinkorasvaa, “ Katja painottaa. 

 

 

La Roche Posayn Anthelios Ultra aurinkorasvan
voi levittää turvallisin mielin myös herkälle silmänympärysiholle. Tuote on testattu herkällä silmänympärysiholla ihotautilääkäreiden ja silmälääkäreiden valvonnassa.

 

 

LUE MYÖS: Meikkaa tummat silmänaluset pilloon näillä kosmetologin vinkeillä!

 

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti