Tätä vitamiinia kasvosi janoavat!

Miltä kuulostaisi ihoa kirkastava ja suojaava ihonhoidon ihmeaine, joka taikoo elinvoimaisen ihon? Vaikuttaa varsin houkuttelevalta, ja tilausta tällaiselle aineelle taatusti löytyy.

Tällainen ihmeaine itseasiassa löytyy lähempää kuin osaisi arvatakaan; mikäpä muukaan, kuin lapsuuden flunssajuomista tuttu C-vitamiinihan se tietysti on. C-vitamiinin positiiviset vaikutukset kropalle ovat olleet tiedossa jo pitkään. Sitä pidetään tunnetusti varsinaisena piristävänä vitamiinipommina ja flunssia nujertavana superfoodina. Ja tottahan C-vitamiiniin vaikutukset elimistön vireystilaan ovat kiistattomat;  C-vitamiini kun vaikuttaa monen muun elintärkeän vitamiinin imeytymiseen ja sitä kautta koko elimistön hyvinvointiin. 

Kirkasta naama C-vitamiinilla!

Myös iho voi olla väsynyt. Eloton, samea ja harmaa iho saattaa suorastaan janota virkistävää piristysruisketta ja pientä boostia. C-vitamiini antaa kirkkautta ja hehkua iholle parantaen samalla sen sävyä. Erilaiset C-vitamiinitehohoidot ja seerumit ovatkin jo jonkin aikaa olleet varsinainen hittituote ihonhoidossa. Tätä vitamiinia voidaan siis hyvin kutsua varsinaiseksi ihon superruoaksi. Sitä kannattaa tarjota suoraan iholle, näin iho kykenee hyödyntämään C-vitamiinin tehokkaammin kuin sisäisesti nautittuna. 

“Tiesitkö? Mansikka, persilja, parsakaali, mustaherukka ja guava ovat erityisen hyviä C-vitamiinin lähteitä perinteisten sitrushedelmien lisäksi.”


Näin C-vitamiini vaikuttaa ihoon

C-vitamiini on nappivalinta iholle; sillä on positiivisia vaikutuksia kaikentyyppiselle iholle. Hyvin herkälle iholle tosin kannattaa puhtaan C-vitamiinin sijasta suosia C-vitamiinijohdannaisia, jotka ovat iholle hellempiä. 

C-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka suojaa ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä sekä ihon kuivumiselta. Antioksidanttisen vaikutuksensa vuoksi C-vitamiini ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamaa hapettumista iholla. Se korjaa erityisesti auringon iholle aiheuttamia tuhoja, kuten hyperpigmentaatiota ja sävymuutoksia. 

Erityisen tärkeää C-vitamini on ihon sidekudoksille ja kollageenisynteesille. Iholla kollageenin puute näkyy selvinä ryppyinä ja juonteita sekä veltostuneena ihona. Ihoa silminähden kirkastava ja väsymyksen merkkejä poistava efekti puolestaan selittyy C-vitamiinin mikroverenkiertoa vilkastuttavalla vaikutuksella. 

Rasvoittuva ja epäpuhdas iho taas hyötyy C-vitamiinin ihon tulehtumista ja bakteerikasvustoa ehkäisevästä vaikutuksesta. 


“Säilytä C-vitamiinia sisältävät tuotteet auringolta suojattuna ja viileässä. C-vitamiini hajoaa helposti kuumuudessa ja valossa; kesäinen auringonpaahde onkin suurin ihon C-vitamiiniivarastojen tuhoja. Tämän vuoksi syksyllä on oikein oivallinen aika tankata ihon C-vitamiinivarastot  jälleen täyteen.”

Ihosairaalan farmaseutti


Testaa nämä C-vitamiinituotteet!

Skinceuticals C E Ferulic antioksidanttiseerumi 

Skinceuticalsin PREVENT - linjaan kuuluva tuote sisältää tuhdin yhdistelmän eri antioksidantteja: 15 % C-vitamiinia, 1 % E-vitamiinia ja 0,5 % ferulahappoa. Seerumia laitetaan vain pari tippaa kerrallaan ja se sulaa kasvojen iholle jättäen kasvot kauniin heleäksi ja uskomattoman kirkkaaksi. Tätä Skinceuticalsin myydyintä tuotetta voi hyvällä omallatunnolla kutsua vaikka markkinoiden parhaaksi antioksidanttiseerumiksi. 

Sesderma C-VIT AX+ liposomiseerumi; C-vitamiinia herkemmällekin iholle 


Sesderman C-VIT AX Liposomiseerumi kirkastaa ja elvyttää väsynyttä ihoa. Syvälle ihoon imeytyvät aktiiviaineet eivät aiheuta paikallista ihoärsytystä ihon pinnalla, joten herkkäihoisemmatkin voivat tätä seerumia kokeilla. Sesderman C-vitaminiseerumi on myös Ihosairaalan kosmetologi Katja Khalifin suosikkituote. “Jokainen iho kaipaa pientä kirkastusta silloin tällöin. Raikas, sitrushedelmäinen tuoksu on meillä kovasti tykätty”, kertoo Katja.  

 
 

Vichy Liftactiv Collagen Specialist hoitovoide

Kollageenia ja C-vitamiinia sisältävä voidekombo on oikea väsyneiden kasvojen ilmettä liftaava ja virkistävä tehohoito. Tämä jo hieman iäkkäämmälle iholle kehitetty hoitava voide vahvistaa ihoa ja antaa iholle tasaisempaa, kirkkaampaa sävyä. Ravitseva voidepohja sopii erityisesti kuivemmalle iholle.

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti