6 virhettä kuivan ihon hoidossa - Tarkista teetkö sinäkin näin?

Kuiva iho kiusaa suurta osaa suomalaisista joka talvi. Kuiva pakkasilma ja auringonvalon puute kuivattavat ihoa - lue lisää talven kuivattamasta ihosta täältä. Kuivan ihon hoitoon liittyy monenlaisia uskomuksia, joista monet eivät itse asiassa pidä lainkaan paikkaansa. Osa voi olla jopa haitaksi kuivalle iholle. Pureudutaan näihin myytteihin ja virheisiin vielä vähän tarkemmin.

Kuivaihoisen kehotetaan usein välttämään peseytymistä ja vedellä lotraamista. Tämä ei pidä paikkaansa; vesi kosteuttaa ihoa, kunhan pesu tehdään oikein. Haalea vesi ja esimerkiksi 15 minuutin kylpy yhdistettynä kylpyöljyyn ovat oivallinen keino tuomaan kaivattua kosteutta iholle. Pesun tai kylvyn jälkeen ihon ollessa vielä kostea iho on kuitenkin muistettava aina rasvata kauttaaltaan kosteutta sitovalla voiteella - muuten veden kosteuttava vaikutus menetetään. Pesu liian kuumalla vedellä ja saippualla saattaa toki liuottaa ihon omia kosteutta sitovia rasvoja ihon pinnalta ja kuivattaa ihoa; kasvojen puhdistukseen suositellaankin kuivaihoiselle aina puhdistusvoiteita vedellä pestävien puhdistusgeelien sijaan.

Ihon peseminen saippualla: Ihon uskotaan sitkeästi olevan puhdas vain kun se on pesty kunnolla saippualla. Väärin! Älä pese kuivaa ihoa tai kuivia käsiä saippualla. Käytä saippuattomia pesuvoiteita tai pesuöljyjä, myös kasvojen ja käsien pesussa. Jos joudut käyttämään työssäsi käsidesiä, valitse glyserolia sisältävä vaihtoehto.

Epäpuhtaan ihon hoito pelkästään kuivattavilla tuotteilla. Myös epäpuhdas iho voi olla pintakuiva. Esimerkiksi mustapäitä syntyy juurikin rasvoittuvalle, pintakuivalle iholle. Rasvoittuvalle iholle ei siis kannata käyttää toinen toistaan kuivattavampia tuotteita, silloin ihon pinta kuivuu helposti liikaa. Ihon oma talintuotanto aktivoituu näin vain entisestään ja epäpuhtaudet voivat lisääntyä. Avéne Cleanance HYDRA kosteusvoide on loistava valinta pintakuivan rasvoittuvan ihon kosteuttamiseen. 

Saman vartalovoiteen ja kosteusvoiteen käyttö kesät talvet - Vaihda voidetta vuodenajan mukaan; iho on kuivempi talvella kuin kesällä ja tarvitsee silloin rasvaisemman voiteen, sekä enemmän kosteutta sitovia ainesosia, kuten glyserolia. Hyviä voidepohjia ovat esimerkiksi karitevoi, mehiläisvaha ja sheavoi. Kesällä iholle riittää kevyempi, vesipitoisempi voide.

Aurinko kuivattaa ihoa, vältetään siis sitä: Osittain totta, mutta auringon valo on usein pieninä annoksina ja oikeanlaisella ihon suojauksella hyväksi kuivalle iholle. Ultraviolettisäteily lisää kosteutta sitovien keramidien määrää kuivassa ihossa. Tulehduksellisten ihosairauksien, kuten atooppisen ihottuman, hoidossa käytetäänkin lääkärin määräyksestä valohoitoa, jossa iholle annostellaan tasaisesti UVB-säteilyä suunnitellun hoitokaavion mukaisesti. Tutustu tarkemmin valohoitoon.        

Kasvoveden unohtaminen: Kasvovettä pidetään usein turhana tuotteena, joka putoaa helposti ensimmäisenä pois ihonhoitotuotteiden listalta. Kuivaihoisen ei kuitenkaan kannata kasvovedestä luopua, sillä se sitoo kosteuden tehokkaasti ihoon. Muista kuitenkin valita aina alkoholiton kasvovesi kuivalle iholle! Vinkki: Kokeile kuivalle iholle alkoholitonta La Roche-Posayn Soothing Toner kasvovettä!

35 kommenttia

jsVDrOBkLuRn

HBocqTwC 13. elokuuta 2020

XqWSUYBzIdCjrD

YeFSOPZCArUuNc 13. elokuuta 2020

rQNlxZDT

kNOLahFbCIJBt 12. elokuuta 2020

qeysUoGfEW

AdBQefcqzgkl 12. elokuuta 2020

qUoAeGkcvti

unKeXMgvi 9. elokuuta 2020

sdexqOmat

WsILlxwvUEH 9. elokuuta 2020

NHrQqOZtCyYB

jVrWvgau 7. elokuuta 2020

zNKYoPEbIWHeJr

NXUdjQlHSuApTzf 7. elokuuta 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500mg Capsules Dosage For Amoxicillin 500mg feh.pwke.nesi.fi.oui.le http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

ejuhaditaw 5. elokuuta 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500mg Capsules 18 ehr.zmaj.nesi.fi.sos.sc http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

unimtacixusu 5. elokuuta 2020

vnrUfBIdaTp

lpgwsiTkDUP 4. elokuuta 2020

bwIqinsoSY

yVwJMekFx 4. elokuuta 2020

WSOpdrNZlmY

yPXGRuVcUrq 28. heinäkuuta 2020

AbChiftWmJpd

tWKFSwhq 28. heinäkuuta 2020

XJubjkVlIqwOFso

fzYsADqGHgeo 28. heinäkuuta 2020

wWJoSHelnZGsRXpN

QROsZtkcVxLb 28. heinäkuuta 2020

wunObyXKBr

yepdxqYoG 28. heinäkuuta 2020

qRvXNyIxZkoOr

yBiacCDgHAIEGPq 28. heinäkuuta 2020

qTXGwhretKPbm

bmCIyvuBdjcOW 23. heinäkuuta 2020

AroKUWhJxYwRLZmI

jesJCnwu 23. heinäkuuta 2020

BFNbufdJhZLso

ixNnRzkhYgWeKH 21. heinäkuuta 2020

rwMdHqPlomSQv

AcybXOEriqSGVv 21. heinäkuuta 2020

cFPRfxnOmHb

dTRLOAxIcHbfKViy 20. heinäkuuta 2020

bqxVWPhyUJgX

lIwspBAiVvFmYOfQ 20. heinäkuuta 2020

oxkPeGaEZKJALYQp

KLExmwNzQUAOYX 18. heinäkuuta 2020

Jätä kommentti

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti