6 virhettä kuivan ihon hoidossa - Tarkista teetkö sinäkin näin?

Kuiva iho kiusaa suurta osaa suomalaisista joka talvi. Kuiva pakkasilma ja auringonvalon puute kuivattavat ihoa - lue lisää talven kuivattamasta ihosta täältä. Kuivan ihon hoitoon liittyy monenlaisia uskomuksia, joista monet eivät itse asiassa pidä lainkaan paikkaansa. Osa voi olla jopa haitaksi kuivalle iholle. Pureudutaan näihin myytteihin ja virheisiin vielä vähän tarkemmin.

Kuivaihoisen kehotetaan usein välttämään peseytymistä ja vedellä lotraamista. Tämä ei pidä paikkaansa; vesi kosteuttaa ihoa, kunhan pesu tehdään oikein. Haalea vesi ja esimerkiksi 15 minuutin kylpy yhdistettynä kylpyöljyyn ovat oivallinen keino tuomaan kaivattua kosteutta iholle. Pesun tai kylvyn jälkeen ihon ollessa vielä kostea iho on kuitenkin muistettava aina rasvata kauttaaltaan kosteutta sitovalla voiteella - muuten veden kosteuttava vaikutus menetetään. Pesu liian kuumalla vedellä ja saippualla saattaa toki liuottaa ihon omia kosteutta sitovia rasvoja ihon pinnalta ja kuivattaa ihoa; kasvojen puhdistukseen suositellaankin kuivaihoiselle aina puhdistusvoiteita vedellä pestävien puhdistusgeelien sijaan.

Ihon peseminen saippualla: Ihon uskotaan sitkeästi olevan puhdas vain kun se on pesty kunnolla saippualla. Väärin! Älä pese kuivaa ihoa tai kuivia käsiä saippualla. Käytä saippuattomia pesuvoiteita tai pesuöljyjä, myös kasvojen ja käsien pesussa. Jos joudut käyttämään työssäsi käsidesiä, valitse glyserolia sisältävä vaihtoehto.

Epäpuhtaan ihon hoito pelkästään kuivattavilla tuotteilla. Myös epäpuhdas iho voi olla pintakuiva. Esimerkiksi mustapäitä syntyy juurikin rasvoittuvalle, pintakuivalle iholle. Rasvoittuvalle iholle ei siis kannata käyttää toinen toistaan kuivattavampia tuotteita, silloin ihon pinta kuivuu helposti liikaa. Ihon oma talintuotanto aktivoituu näin vain entisestään ja epäpuhtaudet voivat lisääntyä. Avéne Cleanance HYDRA kosteusvoide on loistava valinta pintakuivan rasvoittuvan ihon kosteuttamiseen. 

Saman vartalovoiteen ja kosteusvoiteen käyttö kesät talvet - Vaihda voidetta vuodenajan mukaan; iho on kuivempi talvella kuin kesällä ja tarvitsee silloin rasvaisemman voiteen, sekä enemmän kosteutta sitovia ainesosia, kuten glyserolia. Hyviä voidepohjia ovat esimerkiksi karitevoi, mehiläisvaha ja sheavoi. Kesällä iholle riittää kevyempi, vesipitoisempi voide.

Aurinko kuivattaa ihoa, vältetään siis sitä: Osittain totta, mutta auringon valo on usein pieninä annoksina ja oikeanlaisella ihon suojauksella hyväksi kuivalle iholle. Ultraviolettisäteily lisää kosteutta sitovien keramidien määrää kuivassa ihossa. Tulehduksellisten ihosairauksien, kuten atooppisen ihottuman, hoidossa käytetäänkin lääkärin määräyksestä valohoitoa, jossa iholle annostellaan tasaisesti UVB-säteilyä suunnitellun hoitokaavion mukaisesti. Tutustu tarkemmin valohoitoon.        

Kasvoveden unohtaminen: Kasvovettä pidetään usein turhana tuotteena, joka putoaa helposti ensimmäisenä pois ihonhoitotuotteiden listalta. Kuivaihoisen ei kuitenkaan kannata kasvovedestä luopua, sillä se sitoo kosteuden tehokkaasti ihoon. Muista kuitenkin valita aina alkoholiton kasvovesi kuivalle iholle! Vinkki: Kokeile kuivalle iholle alkoholitonta La Roche-Posayn Soothing Toner kasvovettä!

56 kommenttia

SRsqPACUQapldjoG

RKDJUQpSeC 23. lokakuuta 2020

BYbsIFKy

mGKVqAHX 23. lokakuuta 2020

WMkSGDuOzndxg

oKiyqaOkPdwsZ 19. lokakuuta 2020

fBvysMpVh

BYDJiRUGsmENqfnr 11. lokakuuta 2020

ECtqeKmdrQg

zbiWSEVFruLPGcXQ 11. lokakuuta 2020

gojEDrHOWzMFZ

fBQHViYoPuv 11. lokakuuta 2020

HvGAksgXOrITfm

BbcLYKSmCeN 11. lokakuuta 2020

OAHMIyjBRl

FiqeMEguOSb 10. lokakuuta 2020

cHFYSzWEibI

FnMpLZVYNvq 10. lokakuuta 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin vzx.dvto.nesi.fi.cgf.rz http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

enelubihuge 5. lokakuuta 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Without Prescription Amoxicillin Online upb.tayu.nesi.fi.ecr.lc http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

anegobuak 5. lokakuuta 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – 18 Amoxicillin iri.pwth.nesi.fi.yby.mc http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

yoxoxec 5. lokakuuta 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500 Mg ksy.rfoz.nesi.fi.yto.wc http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

oxufoqoy 5. lokakuuta 2020

aNTgiSVjW

VPtokbLACexKi 2. lokakuuta 2020

DhSrMExKIRsvnfb

jKNVMDeWuTLi 2. lokakuuta 2020

pAweqBHGR

ospPqKXr 1. lokakuuta 2020

bfVuOaydCvgRtn

MmCJxTBN 1. lokakuuta 2020

HI!

Best offer on the market -10 %

Health, Furniture, Home -25%

Sportswear, Womens Clothing, Protection -45%

Furniture, Kitchen, Clothing -10%

Textiles, Sportswear, Camera -30%

Mobile Phone, Headphone, Lights -50%

Offer valid 3 days!

Available at: https://vrl.ir/AmyNAs

Aliza Delee 30. syyskuuta 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg lmw.xtyg.nesi.fi.ujr.um http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

luguximagumo 27. syyskuuta 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500mg Dosage Amoxicillin No Prescription ler.qspn.nesi.fi.efn.bt http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

aqifozir 27. syyskuuta 2020

HYuMPcotypZrRzgE

PulSbNDwGfxhYrZB 19. syyskuuta 2020

QGWXCBqmYwVtlbhK

zFQaYsufd 19. syyskuuta 2020

ojieJcHQnvWbFPR

KSOtBuEmXVeqRlNa 16. syyskuuta 2020

OhabszmZoyMdV

foZGPBsgAOI 16. syyskuuta 2020

rNidKnLulxECfg

uTfsqUkhCpY 16. syyskuuta 2020

Jätä kommentti

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti