6 virhettä kuivan ihon hoidossa - Tarkista teetkö sinäkin näin?

Kuiva iho kiusaa suurta osaa suomalaisista joka talvi. Kuiva pakkasilma ja auringonvalon puute kuivattavat ihoa - lue lisää talven kuivattamasta ihosta täältä. Kuivan ihon hoitoon liittyy monenlaisia uskomuksia, joista monet eivät itse asiassa pidä lainkaan paikkaansa. Osa voi olla jopa haitaksi kuivalle iholle. Pureudutaan näihin myytteihin ja virheisiin vielä vähän tarkemmin.

Vesipesun välttäminen

Kuivaihoista kehotetaan usein turhaan välttämään suihkussa käyntiä ja kylpemistä. Vesi auttaa kosteuttamaan ihoa, kunhan pesu tehdään oikein. Haalea vesi ja esimerkiksi 15 minuutin kylpy yhdistettynä kylpyöljyyn ovat oivallinen keino tuomaan kaivattua kosteutta iholle. Pesun tai kylvyn jälkeen ihon ollessa vielä kostea iho on kuitenkin muistettava aina rasvata kauttaaltaan kosteutta sitovalla voiteella - muuten veden kosteuttava vaikutus menetetään. Pesu liian kuumalla vedellä ja saippualla saattaa toki liuottaa ihon omia kosteutta sitovia rasvoja ihon pinnalta ja kuivattaa ihoa; kasvojen puhdistukseen suositellaankin kuivaihoiselle aina puhdistusvoiteita vedellä pestävien puhdistusgeelien sijaan.

 

Ihon peseminen saippualla

Ihon uskotaan sitkeästi olevan puhdas vain kun se on pesty kunnolla saippualla. Väärin! Kuivaa ihoa tai kuivia käsiä ei kannata pestä saippualla, suosi sen sijaan saippuattomia pesuvoiteita tai pesuöljyjä myös kasvojen ja käsien pesussa. Jos joudut käyttämään työssäsi käsidesiä, valitse glyserolia sisältävä vaihtoehto.

Rasvoittuvan ihon hoito pelkästään kuivattavilla tuotteilla 

Myös rasvoittuva iho voi olla pintakuiva. Esimerkiksi mustapäitä syntyy juurikin rasvoittuvalle, pintakuivalle iholle. Rasvoittuvalle iholle ei siis kannata käyttää toinen toistaan kuivattavampia tuotteita, silloin ihon pinta kuivuu helposti liikaa. Ihon oma talintuotanto aktivoituu näin vain entisestään ja epäpuhtaudet voivat lisääntyä. Avéne Cleanance HYDRA kosteusvoide on loistava valinta pintakuivan rasvoittuvan ihon kosteuttamiseen. 

Saman vartalovoiteen ja kosteusvoiteen käyttö kesät talvet 

Vaihda voidetta vuodenajan mukaan. Iho on kuivempi talvella kuin kesällä ja tarvitsee silloin rasvaisemman voiteen, sekä enemmän kosteutta sitovia ainesosia, kuten glyserolia. Hyviä voidepohjia ovat esimerkiksi karitevoi, mehiläisvaha ja sheavoi. Kesällä iholle riittää kevyempi, vesipitoisempi voide.

Aurinko kuivattaa ihoa, vältetään siis sitä

Osittain totta, mutta auringon valo on usein pieninä annoksina ja oikeanlaisella ihon suojauksella hyväksi kuivalle iholle. Ultraviolettisäteily lisää kosteutta sitovien keramidien määrää kuivassa ihossa. Tulehduksellisten ihosairauksien, kuten atooppisen ihottuman, hoidossa käytetäänkin lääkärin määräyksestä valohoitoa, jossa iholle annostellaan tasaisesti UVB-säteilyä suunnitellun hoitokaavion mukaisesti. Tutustu tarkemmin valohoitoon.        

Kasvoveden unohtaminen

Kasvovettä pidetään usein turhana tuotteena, joka putoaa helposti ensimmäisenä pois ihonhoitotuotteiden listalta. Kuivaihoisen ei kuitenkaan kannata kasvovedestä luopua, sillä se sitoo kosteuden tehokkaasti ihoon. Muista kuitenkin valita aina alkoholiton kasvovesi kuivalle iholle! Vinkki: Kokeile kuivalle iholle alkoholitonta La Roche-Posayn Soothing Toner kasvovettä!

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti