Suunnitteletko talvilomareissua? Muista nämä aurinkosuojavoiteista!

Vuoden kylmimmät kuukaudet ovat pikkuhiljaa käsillä ja moni meistä suomalaisista kaipaakin jo pientä lämpöä ja auringonvaloa pakkasten ja pimeyden keskelle. Auringonvalolla onkin monia suotuisia vaikutuksia terveydelle, iholle ja mielelle. Pieni irtiotto arjen harmaudesta siis ehdottomasti kannattaa, kunhan auringon ultraviolettisäteilyltä muistaa suojautua oikein.

Ihon palamisen riskit tiedostetaan nykyään aiempaa paremmin ja aurinkosuojavoiteita käytetään paljon ennemmän kuin ennen. Moni lähtee kuitenkin vielä sinne talven reissuun niillä kesästä jääneillä aurinkovoidejämillä. Näin ei kannata tehdä. Talviaikaan lomamatkat suuntautuvat usein kaukokohteisiin, sellaisiin maihin joissa auringon ultraviolettisäteily on paljon voimakkaampaa kuin Suomen kesässä milloinkaan. Sydäntalvella suomalaisen iho on vaaleimmillaan, kun kesällä saadusta ihoa suojaavasta rusketuksesta ei ole enää rippeitäkään jäljellä. Siispä iho palaa huomattavan paljon helpommin kuin kesällä. Talvilomalle tarvitaan yleensä korkeampia aurinkosuojakertoimia (SPF50+) kuin Suomen kesään hankituilla voiteilla.

La Roche-Posay Anthelios XL 50+ Fluid ultraohut aurinkosuojavoide on miellyttävä käyttää ja näppärän kokoinen purkki mahtuu kätevästi taskuun. Helppo lisätä päivän mittaan!

Jos kuitenkin sopivan suojakertoimen voide sattuisikin kotoa vielä löytymään, muistathan tarkistaa voiteesta vielä nämä seikat ennen matkalle lähtöä:

  • Onko voide vielä kunnossa? Aurinkovoiteet säilyvät avattuna korkeintaan 12 kuukautta. Tämän jälkeen aurinkosuojan teho alkaa heikentyä, eikä suojateho ole enää riittävä.
  • Riittääkö voide koko matkan ajaksi? Pieni liraus voidetta ei riitä oikein käytettynä muutamaa päivää pidemmäksi. 

Aurinkosuojavoidetta tulisi levittää kerrallaan noin ruokalusikallinen eli 15 ml aikuiselle ja teelusikallinen lapselle, jotta haluttu suojakerroin saadaan koko vartalolle. Voidetta pitäisi lisätä päivän mittaan ainakin uimisen jälkeen. Normaalikokoinen aurinkovoidetuubi riittää siis noin viikon käyttöön.

 

Millaisia aurinkosuojavoiteita kannattaa ottaa mukaan matkalle?

Talvilomareissulle kannattaakin aina napata mukaansa uudet aurinkosuojavoiteet, jotka ovat suojakertoimeltaan sopivia matkakohteeseen ja riittävät reissuporukan käyttöön koko matkan ajaksi.

Nämä tuotteet tulisi löytyä jokaisen reissaajan matkatavaroista:

  1. Aurinkosuojavoide vartalolle. Louis Widmerin All-Day 50+ 100 ml aurinkosuojavoide kulkee näppärästi mukana käsimatkatavaroissakin.
  2. Helppo, mukana pidettävä aurinkosuojavoide kasvoille. Reissatessa kuumissa olosuhteissa tulee hiki, joten kasvoille sopii parhaiten kevyt ja hyvin vedenkestävä voide. La Roche-Posay Anthelios XL 50+ Fluid ultraohut aurinkosuojavoide on miellyttävä käyttää ja näppärän kokoinen purkki mahtuu kätevästi taskuun. Helppo lisätä päivän mittaan!
  3. Muistithan suojata huulet auringolta? Palaneet huulet rohtuvat ja niihin voi tulla kipeitä haavoja ja rakkuloita. Bakteerit nauttivat haavoista ja lämmöistä, joten huulten suojausta ei kannata laiminlyödä. La Roche-Posayn SPF50+ huulivoide pitää huulista huolta.
  4. Jos reissuporukkaan kuuluu lapsia, muistathan lapsille omat lasten aurinkosuojavoiteet.

 NESI varusti kaksi maailmanmatkaaja aurinkovoiteilla, jotka todistetusti toimivat sekä Nepalin vuoristossa, että Balin lämmössä. Pieniä soraääniä kuului aluksi sen suunnalta kuinka koko matkalaukku tuntuu täyttyvän voiteista, mutta sopivan näppärän kokoiset purkit löytyivät kuitenkin valikoimasta mukaan jopa vuoristoon. Myös kolmen viikon surffailureissusta selvittiin ilman yhtään auringonpolttamaa ja takaisin töihin saatiin mukavasti rentoutunut toimitusjohtaja!

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti