Voiko herkkäihoinen käydä kosmetologilla? Tutustu hajusteettomaan kasvohoitoon!

Herkän ihon tunnuspiirteitä ovat ohut, helposti ulkoisiin ärsykkeisiin reagoiva ja punoittava iho. Iho tuntuu aralta ja sitä kihelmöi ja kuumottaa helposti. Tällainen iho kaipaa aivan omanlaistaan hoitoa sekä suojaa. Harmittavan usein herkkyyteen taipuvainen iho jää ilman hoitoa allergioiden ja ihoärsytysten pelossa. Moni herkkäihoinen luovuttaa ihonhoidon kanssa kokonaan, kun sopivia tuotteita ei kerta kaikkiaan tunnu löytyvän. 

"Myös herkkäihoisen on mahdollista nauttia terveestä ja hyvinvoivasta ihosta; sopivien tuotteiden, hoitorutiinien ja ihoa oikein hoitavien ammattilaisten löytäminen vain on astetta haasteellisempaa."

Erityisesti kosmetologilla käynti tuppaa herkän ihon kanssa painivilla jäämään ajatuksen tasolle. Varsinkin hajusteallergiset ovat tottuneet kiertämään kosmetologit kaukaa. Mieli tekisi mennä, mutta ei uskalla, kenties huonojen aiempien kokemusten tai voimakkaiden ihoreaktioiden pelossa. Kosmetologilla käyntiin kun yhdistetään helposti voimakkaasti hajustetut tuotteet sekä hoidon jälkeinen monta päivää kestävä ihon punoitus ja kirvely. 

Ihosairaalan kosmetologi Katja Khalifi tyrmää tämän mielikuvan: “pieni ihon punoitus on normaalia ihonpuhdistuksen tai voimakkaampien geelikuorintojen jälkeen, mutta ei ihon kuulu ärtyä hoidosta. Jos näin käy, iholle on käytetty liian vääriä tuotteita tai jälkihoito on mennyt pahasti pieleen“ kommentoi Ihosairaalan kosmetologi Katja Khalifi.

Hajusteeton kasvohoito tarjolla Ihosairaalaassa 

Herkän ihon hoitaminen vaatii kokonaisvaltaista ihonhoidon osaamista. Ihosairaalassa herkkäihoinenkin pääsee rentoutumaan osaavien kosmetologien Katjan ja Miran käsissä ilman huolta. “Kun hoito ja käytettävät tuotteet valitaan tarkasti oman ihon tarpeiden ja erityisominaisuuksien mukaan, voidaan ihon kuntoa parantavia hoitoja tehdä myös erityisen herkälle iholle”, painottaa Katja. 

“Teemme hoitoja myös täysin hajusteettomilla ja säilöntäaineettomilla tuotteilla ja käsittelemme herkkää ihoa aina todella hellästi kaikkea turhaa mekaanista hankausta välttäen. Tarvittaessa ohutta ihoa vahvistetaan ja rauhoitetaan sopivilla tuotteilla kotihoidolla ennen kasvohoitoihin tai ihonpuhdistukseen ryhtymistä”, kertoo Katja herkän ihon hajusteettomasta kasvohoidosta. 
Tällaisilla tuotteilla hajusteeton kasvohoito tehdään 

Kaikki kosmetologien hoidoissa käytettävät tuotteet on valittu tarkasti Ihosairaalassa toimivan Nesin myymälän kanssa. Myös kotihoitotuotteet löytyvät suoraan myymälästä samalla käynnillä.

"Hajusteettomassa kasvohoidoissa käytetään vain herkällä ja allergiselle iholla ihotautilääkäreiden valvonnassa testattuja dermokosmeettisia tuotteita."

 “Hoitoihin valitut tuotteet ovat sellaisia, joiden on todettu sopivan hyvin herkälle ja allergisellekin iholle. Kaikki ylimääräinen, joka mahdollisesti ihoa voisi ärsyttää, on tuotteista poistettu: hajusteita ja turhia säilöntäaineita ei ole. Näitä tuotteita suosittelevat myös ihotautilääkärimme potilailleen ja ne on todettu herkälle ja allergiselle iholle sopiviksi ihan vuosien potilastyössä” kertoo Nesin myymälästä ja tuotevalikoimasta vastaava farmaseutti Sarita Manns. 

“Käyttämämme tuotteet valmistetaan lääkkeiden laatuvaatimuksia vastaavalla tavalla, joten niiden sisältö tiedetään tarkasti. Lisäksi tuotteet ovat jo tutkimusvaiheessa testattu ihotautilääkäreiden valvonnassa herkällä ja allergisella iholla”, Sarita lisää.  

Varaa aikaa hajusteettomaan kasvohoitoon 79,00 €Ajanvaraus osoitteessa www.vello.fi/Ihosairala tai puhelimitse 010 4192020


Hajsuteeton hoito suunnitellaan ja toteutetaan aina asiakkaan tarpeiden ja ihon kunnon mukaan. Hoitoon pyritään sisällyttämään ihon kuorinta ja rentouttava kasvohieronta, jonka aikana hoitavat aiheet imeytetään ihoon. Hoito päätetään rauhoittavalla, ihotyypin mukaisella kasvonaamiolla. Myös muita hoitoja voidaan toteuttaa hajusteettomilla tuotteilla, mainitsethan toiveesta ajanvarauksen yhteydessä.

Lue myös: Mikä avuksi herkistyneelle iholle? Vältä näitä ainesosia

Jätä kommentti

Kaikki kommentit käydään läpi ennen julkaisua

Osta nyt

"Dermablend tuotteet peittävät erilaisia ihovirheitä tehokkaasti ja turvallisesti tukkimatta ihohuokosia. Nämä meikit sopivat myös akneiholle."

Nesin farmaseutti